4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Halk oyunları heyecanı başladı

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Türkiye'nin, 4 binin üzerinde halk oyunuyla en zengin oyun karakterine sahip ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Adana'da, "Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması" Menderes Spor Salonu'nda başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Beden Eğitim Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 yılı faaliyet programı kapsamında, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arasında düzenlediği yarışmaya geleneksel ve stilize dalda 35 okul katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, yarışma öncesi yaptığı açıklamada, Türk halk oyunlarının, Türk kültürünün en önemli birleşenleri arasında yer aldığını ve Türkiye'yi birleştirici ve bütünleştirici özelliği olduğunu belirtti.

Türkiye'nin halk oyunları açısından zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Şentürk, şunları kaydetti: "Türkiye 4 binin üzerinde oyunla dünya üzerindeki en zengin oyun karakterine sahip ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde halk oyunları yapılıyor. Halk oyunları diğer sanat dallarından farklı olmak üzere ait olduğu toplumun orijinal karakterini taşıyan kültürel bir etkinlik."

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?