4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Halk oyunları kursuna yoğun ilgi

Çukurova Belediyesinin açtığı ücretsiz halk oyunları kursuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.13 Haziran’da açılan ve dün sona eren başvuru döneminde, 200’ü aşkın Çukurovalı kayıt yaptırdığı bildirildi.

Toros Mahallesindeki Doğal Park tiyatro salonunda bir araya gelen kursiyerlere, 15 Eylül tarihine kadar sürecek kurs hakkında bilgi verildi.Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilisi Kenan Sönmez, Çukurovalının halk oyunlarına gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Folklorik değerlerimizin önemli bir motifi olan halk oyunlarını gelecek nesillere taşıyarak ve zenginleştirerek yaşamasını sağlamanın önemli bir toplumsal görev olduğunu belirten Kenan Sönmez, ”Biz bu misyonla halk oyunları kurs kayıtlarını başlattığımızda gördüğümüz ilgiden çok memnun olduk. Ciddi bir kurs sürecinde öğrenilen halk oyunları, hem bireylerin hayatlarını renklendirecek hem de toplumsal bir görevin yerine getirilmesine vesile olacaktır. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Halk oyunları öğreticisi Ayhan Batğı’da kurs hakkında teknik bilgiler verdi ve “Biz işimizi ciddiye alıyoruz. Sizlerin kurslara ciddiyetle yaklaşmanızı rica ediyorum” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?