3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Halk oyunu ekibinde başörtüsü krizi

Adana'da, Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Vali İlhan Atış, halkoyunu ekibinin türbanı andıran başörtüsünün bağlama şeklini beğenmedi. Ekipteki kızlar ise bağladıkları başörtüsünü çözdükten sonra gösterilerini sundu.

Arkeoloji Müzesi bahçesinde 18-24 Mayıs Müzeler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte başörtüsü krizi yaşandı. Adana Valisi İlhan Atış, program gereğince yaptığı konuşmanın ardından kürsünün sağında bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halkoyunu Ekibi'nin yanına giderek, türbanı andıran başörtüsü için, "İlk geldiğimde daha güzeldi. Neden böyle bağladınız? Değiştirin" dedi.

Vali Atış'ın tepkisi üzerine halkoyunu ekibi bağladıkları başörtüsünü çözerek gösteriye çıkmak zorunda kaldı. Oyun sırasında başörtüsü bağlı olmadığı için halkoyunu ekibi rahatsız oldu.

Halkoyunu ekibinden İrem Erenler, Vali Atış'ın kendilerinin yanına gelerek ilk gördüğünde başörtüsünün bağlı olmadığını, neden daha sonra bağladıklarını sorarak başörtülerini eski haline getirmelerini istediğini belirtirken, "Biz de ekip olarak başörtümüzü bağlamadık. Daha önce başörtümüz hep bağlı oynuyorduk" dedi.

Vali Atış, gösteriden sonra ekibin yanına giderek tebrik ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin halkoyunu ekibinin başını neden açtırdınız sorusu üzerine Atış, "Ben kimsenin başını açmasını istemedim. Ben böyle bir şey söylemedim. Bu nerden çıktı? Ben geldiğimde halkoyunu ekibi nasılsa öyle oynamalarını istedim. O nereden çıktı. Ama böyle de yakışmış yani. Zaten bizim folklorun bir kıyafeti var. Halkoyunu ekibinin başı açık olmaz. Ben kimsenin başını açtırmadım. İlk gördüğüm gibi oynamalarını istedim" diye yanıt verdi.

Vali Atış daha sonra müzedeki tarihi eserleri gezdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 13:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?