4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Halk oyunu gösterisi iptal edildi

Adana Valisi İlhan Atış, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde bir düğüne yapılan silahlı saldırı sonucu 44 kişi hayatını kaybetmesi nedeniyle katıldığı programdaki halk oyunu ekibinin gösterisini iptal etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda düzenlenen fuara katılan Atış, dün gece Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde düğünü yapılan silahlı saldırı sonucu 44 kişinin ölmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması nedeniyle, halk oyunu ekibinin gösterisini iptal etti.

Atış, yaptığı konuşmada, Mardin'de 16'sı kadın, 6'sı çocuk ve geri kalanı erkek olmak üzere 44 kişinin öldüğü silahlı saldırının sebebi ne olursa olsun bir vahşet olduğunu ifade etti. Atış, Mardin'de yakınlarını kaybedenlerin yüreği acıyla doluyken halk oyunu ekibinin gösteri yapmasının doğru olmayacağını belirterek, "Onların acısını ben yüreğimde hissediyorum. Burada bulunan vatandaşlarımızın da bu acıyı içinde hissettiğini biliyorum. Bu nedenle halk oyunu ekibinin gösterisini iptal ettim. Çocuklar kusura bakmasın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?