30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Hamile kadına sokak ortasında dayak

ADANA’da, Cono aşireti üyesi Can Erkovan, 11 ay önce zorla kaçırıp, hamile bıraktığı dayısının kızı 2 çocuk annesi 26 yaşındaki C.G.’yi sokak ortasında tekme tokat dövdü. Zanlı kaçarken, hastaneye götürülen 7 aylık hamile G.’nin vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu, bebeğin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.


8 yıllık evli C. ve Şahin G. çiftinin bu beraberliklerinden 2 çocuğu oldu. Şahin G. ile arasındaki bir husumet nedeniyle bu evliliğe başından beri karşı olan Can Erkovan, 8 ay önce C.G.’yi kaçırdı. Erkovan, Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde oturan ablasının evine götürdüğü C.G.’yi burada alıkoyup, tecavüz etti. Erkovan, hamile bıraktığı G.’yi kısa bir süre önce Adana’ya getirip, Levent Mahallesi’nde oturan annesi Gürcü E.’nin evine bıraktı.

C.G.’nin eşi Şahin G. de, yaşadığı olaydan çocuklarının da etkilenebileceği ve Cono aşiretinden olan bu kişilerle uğraşamayacağı düşüncesiyle çocuklarını da alarak ev değiştirip, izini kaybettirdi.

Bu arada, zaman zaman evlerine gelip, rahatsızlığı sürdüren Can Erkovan’ın dayağından bıkan C.G. ile annesi G.E. evlerini terketti. Anne G.E., kızıyla birlikte Sarıyakup Mahallesi 5 Ocak Caddesi’nde oturan ablasına sığındı. Onların bu evde kaldığını öğrenen Can Erkovan da, dün gece saat 00.30 sıralarında kardeşi Seyithan ile birlikte bu eve geldi. Kapı ziline basan Can Erkovan, C.G.’yi konuşmak için dışarı çağırdı.

Annesiyle birlikte dışarı çıkan C.G. ile Erkovan arasındaki konuşma tartışmaya dönüştü. Sinirlenen Erkovan, bu kez, 7 aylık hamile G.’yi sokak ortasında dövmeye başladı. Dayak yiyen kızını kurtarmak isteyen anneyi de Can Erkovan tutarak engelledi. İki kardeş, daha sonra plakası alınamayan otomobille kaçtı.

‘BEBEĞİM ÖLMESİN’

Yediği feci dayak sonrası yere yığılıp, kanaması başlayan, ağzı ve burnu da kanlar içinde kalan C.G., olay yerine çağrılan ambulansla Adana Doğumevi ve Çocuk Hastanesi’ne götürüldü. Çeşitli yerlerinden yaralanan C.G.'nin karnındaki bebeğin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

C.G., olay yerinde ambulansın gelmesini beklerken, “Bebeğim ölmesin” diye gözyaşı döktü. Kızının başında bekleyen anne G.E. kızının Ş.G. ile ile evli olduğunu ve 2 çocuğu bulunduğunu anlatarak, “Yeğenim Can, kızımı kaçırdı. Aylarca göstermedi. Hamile bırakıp, getirdi. Bir gün önce de yine darp etti. Polise şikayetçi olmadık. Sürekli rahatsız ediliyorduk, bu nedenle ablamın yanına gelmiştik. Buraya kızımla konuşmaya gelmiş. Ben de kızıma ‘git konuş’ dedim.

Konuşurken birden dövmeye başladı. Elinden zor kurtardım. Can’ın Şahin Gezici ile aralarında husumet vardı. Bu yüzden kızımı kaçırıp, hamile bıraktı. Onların bulunup, cezasının verilmesini istiyorum” diye konuştu.

Olayın zanlısı Can ve Seyithan Erkovan kardeşleri arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 16:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surgunreismehmet şanalan IP: 85.99.201.xxx Tarih : 22.03.2007 10:04:08
bundan sonra nolacak ben söylim serefli türk polisi yakalayacak zanlıları adliyeye sevk edecek fakat adliyeye gidene kadar sikayetten vaz gecirtilecek vaz gecitilmese bile dayak atmanın idamı 1 mahkeme oldugundan salıverilecek erkovan törörü gene esecek sonrada cıkıp cok büyük bir olaymış gibi serap ezgüler ayten düzgüler kadına siddet cok büyük suc bilmem ne bilmemne sloganı atacak bu yasalarla kimsenin canı yada malı güvenlikte degil cıkıp biri acık acık bunu dile getirsin