4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hangar, 30 ton ayakkabı sattı

HANGAR, KİLO İLE 30 TON AYAKKABI SATTI

Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, 16 Ekim'de İstanbul Şişli'de başlattıkları kilo ile ayakkabı satışlarında bir ay gibi kısa sürede 30 tona yaklaşan ayakkabı sattıklarını ve ucuz ayakkabı satışında Çin'i dize getirdiklerini söyledi.

Selçuk, Adana'daki Hangar Ayakkabı Mağazası açılışında yaptığı açıklamada, Türkiye'de ucuz ve kilo ile ayakkabı satıldığını herkese gösterdiklerini ifade etti. Selçuk, kilogramı 5 TL'ye ayakkabı satışına 16 Ekim'de İstanbul Şişli'de start verdiklerini belirterek, "Bu zamana kadar 7. mağazamız oldu. 2 mağaza daha açıp bu işi bitirmek istiyoruz" dedi.

Kilogramı 5 TL'den ayakkabı satmalarının sebebinin ithal mallara karşı yerli malını ayakta tutmaya çalışmak ve vatandaşı yerli mallara teşvik olduğunu anlatan Selçuk, "Bunu büyük oradan başardık. Çin nasıl ucuz satıyorsa biz de ucuz satmayı başardık. Kimse buna inanmıyordu. Ama biz satınca herkes inandı. Bunu daha önce pahalı satanlar düşünsün" ifadelerini kaydetti.

Kendilerinin 7 fabrikası olduğuna, ortak çalıştıkları fabrika sayısının da 65 olduğuna dikkat çeken Selçuk şunları kaydetti:

"Toplam 72 farikada halka ucuz ayakkabı hizmeti vermeye çalışıyoruz. Herkes bizden sepet sepet ayakkabı alıyor. Kilo ile satışın dışında diğer ürünlerimiz de çok ucuza satılıyor. Örneğin kışlık bir bot 19 TL'ye satılıyor."

Ayakkabının tanesinin 2-2.5 liraya gelirken, kiloya yaklaşık 2-3 çift ayakkabı düştüğünü, yazlık ayakkabılarda bunun 9-10 çift ayakkabıya kadar çıktığını vurgulayan Selçuk, "Henüz bir ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen bütün mağazalarda ortalama 4 ton ayakkabı satarak yaklaşık 30 ton ayakkabı satışına ulaştık. Kilogramı 5 TL'den 30 ton ayakkabı Türkiye'de bir ilktir."

Selçuk, bu kapsamda mağazanın bir bölümünde kilo ile ayakkabı satıldığını, "Sezon geçişlerindeki durgunluğu atmak ve bir nebze olsun vatandaşın bütçesine destek olmak için mağazalarda kilo ile ayakkabı satışına karar verdik. Bu sayede hem sezon geçişlerinde makinelerin çalışması sürdürülecek, hem de işçi çıkarmanın önüne geçilecek. Bunda da çok başarılı olduk çünkü vatandaş kampanyaya tüm illerde büyük ilgi gösterdi" dedi.

Hangar'ın yıllık 15 milyon çift ayakkabı üretimi gerçekleştirdiğini söyleyen Selçuk, kampanyanın tüm mağazalarda değil, büyük mağazalarda gerçekleştirildiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Mağazamızda kiloyla satılan ayakkabı reyonuna vatandaş koluna taktığı sepetle girip istediği kadar ayakkabı alıyor. Bir sepet ayakkabı yaklaşık 5 kilo civarı gelse, kilosu 5 liradan, 5 kilo için 25 lira ödenmiş olacak. 5 kilogramlık sepette 15 çift ayakkabı olsa, 1 çift ayakkabı 2-2.5 liraya geliyor. Hassas terazide gramı gramına tartıyoruz. Gramı gramına ödeme yapılıyor."

Kiloyla ayakkabı satışı kararında amaçlarının üretimi desteklemek olduğunu ifade eden Selçuk, "Atıl kapasitedeki işçi istihdam sayısı, sezon geçişlerinde bin kişi civarında. Biz bu bin kişinin işinden olmasındansa bu faaliyetle bin kişiyi istihdamın içinde tutacağız. Satıştaki amaç, hammadde fiyatı değil, işçilik maliyetleri. Kısacası kiloyla satılan ayakkabıda sadece işçi giderleri ve genel giderleri maliyet olarak hesaplıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl Çin'i ucuzu ayakkabı satışında yendiklerini dile getiren Selçuk, "Çin'i ucuz ayakkabıda yendik. Onların ucuz ve kalitesiz ayakkabılarına karşı biz de ucuz ayakkabı ürettik ve sattık. Ama bizimki insan sağlığını tehdit eden kimyasal ürünleri içermeyen kaliteli yerli ürünlerden oluşuyor" dedi.

HANGAR, KİLO İLE 30 TON AYAKKABI SATTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 10:06:01
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 13:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BİLAL AYYILDIZ IP: 88.226.250.xxx Tarih : 15.11.2009 13:35:04

BU TÜR ÇİN ÜRETİMİ OLAN ÇİN MALI TABİRİ OLAN MALLAR TAMAMEN İNSANLARIN SAGLIGIYLA OYNAYAN MALLARDIR.BEN YAKLAŞIK 2 YILDIR UZAK DOGUYA GİDİP GELEN BİR İNSANIM AMA HİÇBİR MALINI KULLANMIŞ DEGİLİM TAVSİYEDE ETMEM