3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Hapisteki oğlu için Ankara'ya yürüyor

Adana'da kocası gibi esrar satmak suçundan hapse düşen oğlunun daha yakın bir cezaevine nakledilmesini isteyen Gül Karakuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Ankara'ya yürüyor.

Merkez ilçe Seyhan'ın Namık Kemal Mahallesi'nde oturan Gül Karakuş (52), geçen yıl esrar satmak suçundan tutuklanarak Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki cezaevine gönderilen 23 yaşındaki oğlu Murat Mustafa Karakuş'u görmek için mücadele veriyor. Özel bir poliklinikte hemşirelik yaptığını ancak 1.5 yıldır işsiz olduğunu belirten Gül Karakuş, "Son bir yılda başıma gelmeyen kalmadı. 35 yıldır esrar kullanan ve 8 aydır esrar satan kocam İbiş Karakuş (55), yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezası alarak Ceyhan Cezaevi'ne gönderildi. Ardından sigara bile içmeyen küçük oğlum Murat Mustafa Karakuş'un, bir ihbar üzerine esrar sattığı tespit edildi. Yargılandığı mahkemece 5 yıl hapis cezası alarak, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki cezaevine gönderildi. Bu arada büyük oğlum da vatani görevini yapmak üzere Siirt'e gitti. Ben işsiz ve kirada oturan bir kadın olarak, hem kocama hem de iki oğluma bakmaya çalıştım. Ama artık bakamıyorum" dedi.

3 çocuk annesi Karakuş, "Çocuklarımın hepsi üniversite mezunu. Kızım İstanbul'da anaokulu öğretmenliği yapıyor. Oğlum Radyo Televizyon Meslek Yüksekokulu'nu bitirdi. Cezaevindeki oğlum da Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nde okuyor. Cezaevine düşen oğlum, babası esrarı hem kullanıp hem sattığı için onu hiç sevmezdi. Kahvehanesine babası varken hiç gitmezdi. Ancak babası esrar satmaktan mahkum olunca mecbur para kazanmak için kahvehaneyi işletmek zorunda kaldı. Büyük oğlum askerde olmasaydı yine gitmezdi ama mecburdu. Çünkü ben de işten çıkartılmıştım" diye konuştu.

Cezaevinde yatan oğlunu 1 yıldır göremediğini, Kurban Bayramı'nda da gidip görüşemediğini anlatan Karakuş, "Oğlum suçsuz yere cezaevinde yatıyor. Bundan vazgeçtim, ama onu yakın bir yere getirsinler göreyim. Tek amacım onun yakın bir cezaevine getirilmesi. Çünkü maddi imkanım olmadığı için onu göremiyorum. Oğlumu çok özlüyorum" şeklinde konuştu.

Oğlunun yakın bir cezaevine nakledilmesi için Adana İnfaz Savcılığı kanalıyla Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne dilekçe yazdığını ancak cevap bile gelmediğini söyleyen Karakuş, derdini anlatmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere bayram öncesi otoyoldan Ankara'ya yürüyerek gitmek istediğini ancak kendisine polis ve jandarmanın izin vermediğini söyledi. Oğlunun Adana'ya yakın bir cezaevine nakledilmesini isteyen Karakuş, sırt çantası ve oğlunun fotoğrafı ile 'Ben anneyim Sayın Cumhurbaşkanım. Yürüyerek Ankara'ya geliyorum' yazılı dövizle bugün Ankara'ya doğru yaya olarak yeniden yola çıktı.

Karakuş, oğlunun cezaevinde kendisinin de dışarıda mahkum olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TMBB İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile görüşmek istiyorum. Ama maddi imkanım olmadığı için otobüsle gidemiyorum. Bu nedenle 473 kilometreyi yürüyerek gitmeye karar verdim. Ankara'ya gidip hakkımı arayacağım. Ben bir anneyim, tek isteğim oğlumun Adana'ya yakın bir cezaevine nakledilmesi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 13:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?