4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Harabe bina anaokulu olacak

Adana Rotary Kulübü, İncirlik İlköğretim Okulu bahçesindeki harabe binanın anaokulu olarak kullanılması için onarımını isim karşılığı üstlendi.

Adana Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Rotary Kulübü arasında valilik toplantı salonunda İncirlik İlköğretim Okulu bahçesi içerisinde bulunan binanın anaokulu olarak onarılmasını içeren protokolün imzalanması öncesinde konuşan Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın göreve geldiği günden beri okul öncesi eğitime önem verdiğini söyledi.

Kıyak, okul öncesi eğitimin bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ile doğru orantılı olduğunun araştırmalar sonuncunda ortaya çıktığını, gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitimin yüzde 90'lara kadar çıktığını belirtti.

Adana'da da son bir yılda okul öncesi eğitimin yüzde 21'den yüzde 29'a çıktığını hatırlatan Kıyak, "Bir yılda Adana yüzde 50 mesafe kaydetti. Ancak bunun yüzde 90'lara çıkması gerekiyor. Çünkü okul öncesi eğitim öğrencilerin bütün eğitim dünyasını etkiliyor. Okul öncesi eğitime giden öğrenciler daha başarılı oluyor" dedi.

Adana Rotary Kulübü'nün de anaokulu binasının onarım masraflarını üstlenerek çok büyük bir katkı sağladığını ve eğitimin hayırsever işadamı ve derneklerle daha da güçlendiğini belirten Kıyak, "Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün belirlediği yaklaşık 233 bin TL'yi karşılayacak olan Rotary Kulübü’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adana Rotary Kulübü Derneği Başkanı Kazım Apa da Rotary olarak ERTEM, 7 Pınar Engelliler Parkı ve Gürselpaşa Sağlık Ocağı'ndan sonra eğitime de destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Adana Rotary Kulübü Başkanı Kazım Ata protokolü imzaladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 12:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?