29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Haraç çetesi operasyonu düzenlendi

Adana'da tehdit ettikleri iş yeri sahiplerinden haraç topladıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Şakirpaşa Mahallesi, Şakirpaşa Caddesi üzerinde lahmacun fırını işleten Bekir A.'nın (35) iş yerine gelen 3 kişi, 150 YTL haraç istedi. Daha önce de kendisinden haraç isteyen kişilere, "Bekleyin para getireyim" diyerek iş yerinin arka bölmesine geçti. Bekir A., çıkardığı pompalı tüfekle havaya ateş ederek şahısları korkutmak istedi. Şahıslar olay yerinden kaçınca Bekir A., Şakirpaşa Polis Merkezi'ne giderek kendisinden haraç isteyen 3 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Bekir A.'nın, mahalleden tanıdığı açık kimliklerini bilmediği Kenan, Erhan ve Hasan adlı kişilerine zaman zaman kendisini tehdit ederek para istediklerini ve korktuğu için de bugüne kadar bin YTL civarında para verdiğini söyledi.
Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, K.S. (24), H.B. (30) ve E.B. (24) adlı kişileri gözaltına aldı. Çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan 3 kişi, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından 'tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak haraç topladıkları' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 11:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?