3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Harç parasını annesine harcadı

Adana'da, 2 yıldır gırtlak kanseri tedavisi gören annesi için hastanenin inşaat halindeki otoparkında güç şartlar altında yaşayan 45 yaşındaki ilahiyat fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Sahit Akyıldız, harç parasını annesinin tedavi masraflarına harcayınca okuluna ara vermek zorunda kaldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde oturan Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Mehmet Sahit Akyıldız, gırtlak kanseri teşhisi konulan annesi 73 yaşındaki annesi Cemile Akyıldız'ı tedavi ettirmek için 2 yıl önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Servisi'ne yatırdı. 2 yıldır hastanenin inşaat halindeki otoparkında yaşadığını söyleyen Akyıldız, annesinin biri Ankara diğeri Adana'da olmak üzere iki kez ameliyat olduğunu ancak bir türlü sağlığına kavuşamadığını söyledi. Annesinin sağlık durumu yüzünden hastaneden ayrılamadığını ve otoparkta yaşadığını anlatan Akyıldız, "Annemin tedavisi için 2 yılda 20 bin lira harcama yaptım. Annemin sağlığına kavuşması için elimden geleni yaptım. Harç paramı yatırmayarak okuluma ara vermek zorunda kaldım" dedi.

45 yaşında olmasına rağmen en büyük isteğinin ilahiyat fakültesini bitirerek din alanında en yüksek eğitimi tamamlamak olduğunu bu uğurda 41 yaşında ÖSS'ye girerek Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırdığını anlatan Akyıldız, "3. sınıfa kadar çok iyi geldim. Çalışıp harcımı yatırıp sınavlarıma giriyordum. Ancak annem hastalandı. 4. sınıfta olmam gerekirken yani okulu bitirmem gerekirken harç parasını yatıramadığım için okulu bir yıl uzatmak zorunda kaldım. Böyle giderse okulu bırakmak zorunda kalacağım. Ama ben okulu bitirmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

Kışın otoparkta kalmanın çok zor olduğunu her gün peynir ekmek yediğini anlatan Akyıldız, "Otoparkta mecbur kalmak zorundayım. Çünkü otelde kalacak maddi gücüm yok. Burası dağ başı gibi. Battaniyeye sarılıp soğukta yatıyoruz. Bazen kantin ya da hastanenin koridorunda yatıyoruz. Güvenlik açısında da çok tehlikeli. Benim bir kez kredi kartımı ve cep telefonumu çaldılar. Hepsine annemin sağlığı için katlanıyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 10:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?