29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hareket halindeki trene bomba ihbarı

ADANA'dan Mersin'e gitmekte olan trende, bomba yerleştirildiğine dair yapılan bir ihbar, korku ve paniğe neden oldu. Mersin'in Tarsus İlçesi ve Yenice Beldesi'ndeki istasyonlarda durdurulan trenlerde yapılan incelemede, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bu akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen bir kişi, 155 Polis İmdat'ı arayarak, 20.30 Adana-Mersin seferini yapmakta olan trende bomba olduğu şeklinde bir ihbarda bulundu. Tren istasyonunda güvenlik önlemleri alan polis, makinist Sefer Fırat yönetimindeki ‘60731 sefer sayılı’ trenin istasyona girmesiyle birlikte 4 vagonda bulunan toplam 60 yolcuyu trenden indirdi.

Bomba imha ekiplerinin olay yerinde yaptığı araştırmada, trende bomba olmadığı anlaşıldı. Sefer sayısının yanlış verilmiş olma ihtimali üzerinde de duran polis ekipleri, Tarsus'dan bir önceki istasyon olan Yenice İstasyonu'na giderek burada jandarma ile birlikte güvenlik önlemleri alarak bir sonraki treni de beklemeye başladı. İkinci trende yapılan incelemede de herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bunun üzerine istasyonlarda korkulu dakikalar geçiren yolcular, trenlere yeniden bindirilerek Mersin'e hareket etti.
Polis, asılsız ihbarı yapan kişinin kimliğini araştırıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 09:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?