1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

HAS Parti adaylarını tanıttı

HAS PARTİ ADAYLARINI TANITTI

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, henüz yeni bir parti olmalarına rağmen halkın kendilerini bir 'umut' olarak gördüğünü söyledi. Cengil, açıklamış oldukları seçim beyannamesinde sorunları tüm detaylarıyla ortaya koyarken, çözüm yolunu da gösterip, neyin nasıl ve ne şekilde yapılacağını da ortaya koyduklarını vurguladı.

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde HAS Parti tarafından Adana'da milletvekili adayı olarak gösterilen isimler, Büyük Sürmeli Oteli'nde düzenlenen toplantıyla partililere ve kamuoyuna tanıtıldı. Milletvekili adayları, tanıtım etkinliğine katılanlara kırmızı gül dağıtırken, toplantının açılışındaysa partinin tanıtımını kapsayan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Burada konuşan İl Başkanı Sıtkı Cengil, yeni bir parti olduklarının altını çizerek, “Tabiri caizse çiçeği burnunda bir partiyiz ama bu çiçek meyve vaat ediyor. Bu çiçek gelecek, huzur ve kardeşlik vaat ediyor” dedi.

 

“YENİ BİR PARTİYİZ AMA HALK BİZİ BİR 'UMUT' OLARAK GÖRÜYOR”

HAS Parti'nin kuruluşundan bu yana geçen 6 ay gibi kısa bir zaman diliminde ülke genelinde örgütlenme sürecini tamamlayıp, 12 Haziran'daki seçimlere katılabilme hakkını elde ettiğini hatırlatan Cengil, bugün gelinen noktada HAS Parti'nin bir 'umut' olarak görüldüğünü ve bunu gittikleri her yerde açıkça görebildiklerini dile getirdi. Cengil, “Siyasi parti ve siyasetçiler, bugüne kadar Türkiye'nin temel sorunlarını çözemediler, buna herhangi bir çözüm önerisi getiremediler. Yaptıkları tek şey kavga etmek oldu. Onlar kavga ettikçe de milletimiz kamplara ayrılıyor. Bu gidişat iyi bir gidişat iyi değil, Türkiye'nin hayrına hiç değil” diye konuştu.

 

“SORUNLAR TARTIŞILIP BİRLİKTE ÇÖZÜM YOLU ARANMALI”

Türkiye'nin temel sorunlarının tartışılarak, birlikte çözüm yolları aranmasından yana olduklarını kaydeden Cengil, işsizlik sorunu başta olmak üzere eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal hayatta yaşanan sıkıntıların masaya yatırılması gerektiğini savundu. Farklı siyasi partilerce kamuoyuna açıklanan 'seçim beyannameleri'nin aynı zamanda da söz konusu partinin gelecekte yapacaklarının da bir göstergesi olduğunu belirten Cengil, iktidar ve muhalefet partilerinin seçim beyannamelerine halkın inanmadığını ve daha önce dile getirilenlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini savundu.

 

“GELİN SEÇİM BEYANNAMELERİMİZİ AÇIK OTURUMDA TARTIŞALIM”

Sıtkı Cengil, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Partimizin hazırlamış olduğu seçim beyannamesi, aynı zamanda da bir manifesto, bir devrim niteliğindedir. Anayasa'dan tutun da yargı reformuna, borçların nasıl tasfiye edileceğinden işsizliğe nasıl çözüm bulunacağı konusuna kadar her konu büyük bir titizlikle ele alındı. Sorunları tüm detaylarıyla ortaya koyarken, çözüm önerilerinin yanında neyin nasıl yapılacağını da anlatıyoruz. Birileri gibi çıkıp da; 'Benim adım Kemal' ya da 'Ne yapalım kaynak yok' da deniyoruz. Projelerimizi nasıl hayata geçireceğimizi ve kaynağı da nasıl bulacağımızı kalem kalem açıklıyoruz.”

İktidar ve muhalefet partisinin milletvekili adaylarına çağrıda bulunarak, partilerinin açıklamış olduğu seçim beyannamelerini bir açık oturumda tartışma önerisini gündeme getiren Cengil, kendilerinin her ortamda tartışmaya hazır olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından HAS Parti Adana milletvekili aday adayları partililere ve kamuoyuna tanıtıldı. 14 kişiden oluşan listede 3 kadın aday yer alırken, söz konusu kadınlardan da sadece ikinci sırada aday gösterilen Fatma Küçükoğlu'nun 'türbanlı' olması dikkat çekti. Toplantıda ayrıca AK Parti, Saadet Partisi gibi partilerden istifa ederek HAS Parti'ye katılanlara da rozet takıldı.

HAS PARTİ ADAYLARINI TANITTI
HAS PARTİ ADAYLARINI TANITTI
HAS PARTİ ADAYLARINI TANITTI
HAS PARTİ ADAYLARINI TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 12:09:05
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 12:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?