3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Hasarlı binalar 10 yıl sonra yıkılıyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 27 haziran 1998 tarihinde meydana gelen depremde hasar gören yaklaşık 20 kadar orta ve ağır hasarlı binanın yıkım işlemlerine önümdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, depremde hasar gören binaların Adana'da faaliyet gösteren istekli özel bir firma tarafından malzeme karşılığında bedelsiz olarak yıktırılacağını söyledi.

Kaymakam Boyacı, söz konusu firma yetkilileri Ahmet Güneş ve Ayhan Koyuncu ile Ceyhan kaymakamı olarak bir sözleşme imzaladıkların ifade ederek "Firma kaymakamlığımızdan herhangi bir ücret talep etmeyecektir. Sadece yıkımdan çıkan malzemeleri kendileri alacak. Ayrıca yıkım esnasında meydana gelebilecek kaza veya zararlardan ise tamamen kendileri sorumlu olacaktır " dedi.

Adana Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik ekiplerinin kontrolünde çalışacak olan firmanın, öncellikli olarak ağır hasarlı binaları yıktıracaklarını söyleyen Kaymakam Ayhan Boyacı, "İnşallah depremin bu izlerini de ilçemizden silmiş oluruz. Dilerim Allah bu tür afetleri ülkemize ve tüm dünyaya yaşatmasın. Önemli olan bu tür afetlerden ders çıkarmaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 14:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?