4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Haşereyle mücadele hızlandı

Kozan Belediyesi, yaz aylarında vatandaşın çilesi haline gelen başta tatarcık humması, kene, bit ve pire gibi haşerelere karşı mücadeleyi hızlandırdı. Bu kapsamda haşere üreten yerlerde ilaçlama çalışması başlattı.

Kozan Belediyesi, yaz aylarının sıcaklardan sonra en büyük sorun olan sivrisineklerle mücadele için her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son yıllarda varlığını iyice hissettiren kene, bit, pire ve tatarcık hummasından dolayı yaşanan hastalıkların tekrarlanmaması için tatarcık sineği ile de mücadeleye başladı. Bu zararlılara karşı mücadeleye başladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, insan sağlığı üzerindeki her türlü tehdidi ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içinde olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Tatarcık hummasından dolayı oluşan rahatsızlıkların tekrar yanşamaması için akşamları yapılan haşerelere yönelik mücadeleye gündüzleri de sokak, sokak ev, ev ilaçlama çalışmaları yaptıklarını kaydeden Özgan, “Kasım ayında başlayan Larva çalışması Mayıs ayına kadar devam etmektedir, devamında ise akşamları uçkunla mücadele yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl yaşanan tatarcık hummasına yönelik rahatsızlıklardan dolayı Şevkiye Mahallesi Çanaklı Mevkiinde başlattığımız çalışmada tüm mahallenin sokakları, evlerin bodrum, bahçe, balkon altları ve mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda, kara sinek, bit, pire insan sağlığına zararlı olabilecek haşerelerin üreyebileceği tüm mekanları ilaçlamaktayız. Gündüz kene ile akşam haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecek” diye konuştu.

15 mahallede yaz boyunca çalışmaların devam edeceğini ve hedeflerinin Kozan halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Özgan, “Rahat ve temiz bir kentte yaşamak için ne gerekiyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?