5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Hasta değil yakınları perişan

Balcalı Tıp Fakültesi’nde hasta yakınlarının bina dışındaki durumu görenleri şaşkına çeviriyor. Tedavi gören yakınlarını hastane girişindeki alanlara serdikleri yataklar üzerinde bekleyenler, “Bizi bu hallere düşürenler utansın” diyerek yaşadıklarına isyan etti.

Adana’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda hastaya hizmet vermesiyle tanınan Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi çevresinde ki hasta yakınlarının durumu görenleri şaşkına çeviriyor. Hastane yakınında konaklayabilecekleri bir yer olmadığı için beraberlerinde getirdikleri battaniye ve yorganlarla bina çevresinde konaklayan hasta yakınları arasında küçük çocuklar bile var.

Üniversite yetkilileri hasta yakınlarının durumuna çözüm bulmak için çalışmalar yapıldığını söylemekle yetinirken yurttaşlar, “İnsanımıza verilen değer ortada. Bir yanda AB’ye girelim çığlıkları atılırken bir yanda da insanımız Türkiye’nin en önemli hastanelerinin kapısında yatmak zorunda bırakılıyor. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen hasta yakınları çevrede konaklayacak yerler olmadığı için buralarda perişan oluyor. Hastadan para kazanmak kadar onlara ve yakınlarına hizmet vermekte en az onun kadar önemli. İnsanlar yakınlarını nerede beklesin? Her an bir şey olur diye ilkel koşullarda buralarda bekliyorlar” dedi.

Diyarbakır’dan geldiğini söylerken ismini açıklamak istemeyen bir hasta yakını, “Hastamıza iyi bakıyorlar. Her şeyimizi satıp tedaviye harcadık. Hastane çevresinde kalabileceğimiz bir otel, pansiyon yok ki. Olsa da kalabalığız nasıl para yetiririz? Ancak bizler için hastane yada üniversite yönetimi bir çare bulmalı. Günlük kalabileceğimiz yerler yapılmalı. Bütün gün kan ter içinde burada bekliyoruz, duş alabileceğimiz, yemeğimizi yapabileceğimiz yerler olmalı” diye konuştu.

Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:20:21
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 14:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?