2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hasta polis helikopteriyle kurtarıldı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köydeki hasta polis helikopteriyle Adana'ya getirilerek tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan Ayvat köyünden yapılan ihbarda, İsmail Aslantaş (60) adlı vatandaşın ağır hasta olduğu bildirildi. Köye ambulans ulaştırmak için gün boyu yapılan yol açma çalışmaları ağır koşullarda yürütülünce Adana İl Sağlık Müdürlüğü durumu Emniyet Müdürlüğü'ne ileterek yardım istedi.

Polis helikopteri ile hastaya ulaşmak üzere valilikte koordinasyon sağlanırken ilçe merkezinden gönderilen ambulans da köye ulaştı. Ancak Akut Batum hastalığına yakalanan ve bağırsaklarından çok şiddetli rahatsız olan aynı zamanda kanaması da bulunan İsmail Aslantaş'ın ambulansla taşınmasının zaman alacağı düşünülerek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Adana'da konuşlanan helikopter bir doktor ve bir hemşireyi alarak köye hareket etti. Hastayı taşıyan helikopter akşam saatlerinde Adana Havalimanı'na indi.

Hastayı havalimanında 112 Acil Servis ambulansı alarak Adana Numune Hastanesi ne götürdü. Helikopterde hastaya eşlik eden Dr. Hakan Büyüker, hastanın bugün sabah Akut Batum rahatsızlığından dolayı acilleştiğini ancak yolların 3 gün boyunca yağan kardan kapalı olmasından dolayı hastaneye götürülemediğini belirterek, "Hastaya Tufanbeyli Devlet Hastanesi'nden ambulans ulaşmış ama geri dönememiş. Bu nedenle helikopterle giderek hastayı alıp getirdik. Hastanın bağırsak ve karnında problem oluşarak kanama meydana gelmiş. Ancak şu anda hastanın sağlık durumu iyi" dedi.

İsmail Aslantaş Adana Numene Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?