2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hasta yakınlarının çilesi bitiyor

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne il dışından gelen hasta yakınlarının barınmaları için yaptırılan Şefkat Evi’nin kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaptığı açıklamada,inşaatına yaklaşık 10 ay önce Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan "Şefkat Evi"nin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde üniversiteye devredeceğini söyledi.

Kaba inşaatı tamamlanan Şefkat Evi’ndeki odaların da hayırseverlerin isimleri karşılığında döşeneceğini belirten Akınoğlu, bu konuda hayırsever vatandaşların ilgisini beklediklerini ifade etti.

Şefkat Evi'nin kaba inşaatının 300 bin YTL'ye mal olduğunu ve yaklaşık 60-70 yatak kapasiteli olacağına dikkat çeken Akıoğlu, "Hastane yakınında 720 metre karelik alanda inşa edilen "Şefkat Evi"ni kullanan vatandaşlardan zaruri olarak su ve elektrik parası alınacak. Ancak durumu iyi olmayan vatandaşlardan alınmayacak" dedi.
Akınoğlu, bu kış Tıp Fakültesi'ne gelen hasta yakınlarının oto park ya da üniversitenin bahçesi yerine sıcak odalarda kalacağını, sıcak çorbalarını içeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?