1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hastane bahçesinde nişan

HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ

Adana'da, taşeron firmaya bağlı çalışırken işine son verilen 107 kişi arasında bulunan Pınar Fırat, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde eylem yapan işçilerin katıldığı törenle nişanlandı.

Adana Numune Hastanesi ve hastaneye bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi ile Seyhan Uygulama Hastanesi'nde çalışan 107 işçi, 1 Ocak 2011'de işsiz kaldı. İş akitleri feshedilen işçiler hastane bahçesinde 38 gündür çadır kurup işten çıkarılmalarını protesto ediyor. Hastanelerde temizlik, bilgi işlem ve özel güvenlik ihalesini yeni bir firma aldığı için 30'u güvenlik 40'ı yemekhane, 37'si otomasyon bölümünden olmak üzere 107 kişi işsiz kaldı. İşçiler, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde

çadır kurarak direnişe başladı. 38. günü dolduran çadırda işe ibranameyi imzalamadan tekrar işe girmeyi umut ediyorlar.

İşten çıkarılan 107 kişi arasında olan ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servis Bilgi İşlem de çalışan Pınar Fırat (22) da işten çıkarılmadan önce pazarlamacılık yapan Halil İbrahim Saygı (24) ile 6 Şubat 2011'de nişanlanmaya karar verdi. Ancak işten çıkarıldıktan sonra eyleme başladıkları için nişan törenini ertelemek için nişanlısının yanına gitti. Saygı, nişanlısına sonuna kadar yanında olduğunu söyleyerek, nişan tarihinin değişmemesi gerektiğini nişanı da hastane bahçesinde yaparak

direnen arkadaşlara destek verilmesi gerektiğini anlattı. Bunun üzerine 6 Şubat 2011 tarihinde işten çıkarılan 107 kişiye destek vermek amacıyla Pınar Fırat ve Halil İbrahim Saygı çifti nişan törenini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdi.

Çift arabayla hastane bahçesine gelerek sloganlar eşliğinde nişan töreni yaptı. Direniş çadırı önünde hazırlanan yerde işten çıkarılan arkadaşlarıyla birlikte oynayan Fırat, hem oynadı hem de slogan attı. Bizzat sloganları kendi yönlendiren Fırat, "Kurtuluş yok tek başına, Ya hep beraber ya hiçbirimiz, Biz haklıyız biz kazanacağız, biz haklıyız biz kazanacağız, Numune işçisi direnişin simgesi" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" diye slogan attı. Arkadaşları da Fırat'a eşlik etti.

Damat adayı Saygı da Fırat'a eşlik edip slogan atarak işçilere destek verdi. İşçiler bir ağızdan "Pınar mutluluk dileriz sana" diye slogan attı.

Çift ve işçiler slogan atıp oynadıktan sonra mum üfleyip küçük bir pasta kesti. Çok mutlu olduğunu belirten Pınar Fırat, şöyle konuştu: "Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işten çıkarılan ve buna direnen arkadaşlardan biriyim. İşten çıkarılmadan önce nişan günümüzü ayarlamıştık çok mutluyduk. Ama yılbaşı gecesi işten çıkarılınca direnişe başladık. Yaklaşık 1 ayı geçkin süredir direnişteyiz. Nişan günü yine direnişçi arkadaşlarımın yanındayım. Biz haklıyız biz kazanacağız. Bizim çöpe atacağımız

emeğimiz yok. Beni destekleyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mutluyuz biz haklıyız biz kazanacağız."

Saygı ise çok mutlu bir gün olduğunu, nişanlısına ve işçilere destek vermek için hastane bahçesinde olduklarını söyleyerek şunları söyledi: "Mutluyuz her zaman nişanlımın arkasındayım onu destekliyorum. Arkadaşlarımıza destek olmak için nişanı hastane bahçesinde yaptık. Sonuna kadar da onlara destek olacağız."

HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ
HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ
HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ
HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ
HASTANE BAHÇESİNDE SLOGANLI NİŞAN TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:03:05
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 12:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?