Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Ergin, “Hastanemizi, eğitim ve araştırma hastanesi kimliğine tamamen kavuşturacağız" dedi.
Göreve kısa bir süre önce gelen Prof. Dr. Ergin, yaptığı açıklamada, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bugüne kadar eksiklerinin bulunduğunu belirterek, özellikle “Eğitim ve Araştırma” konusunu ön plana çıkartacaklarını söyledi. Hastanedeki eksikleri bir bir tespit ederek çözüm yolunda hızla çalışmalara başladıklarını vurgulayan Ergin, “Hastanemizde güvenliğe, hastaların rahat etmesine çok önem veriyoruz. Bazı noktalarda güvenlik kamerası eksiğimiz vardı. Bunları tespit ettik. En kısa zamanda çözeceğiz. Hastanemizin ismiyle telaffuz edilen “Eğitim ve Araştırma” hastanesi unvanını artık ön plana çıkartacağız. Önceden yeterli sayıda bulunmayan asistan doktor sayısını çoğaltarak önemli bir adım attık” diye konuştu.
DEVLET HASTANELERİNE TALEP ARTACAK
Özel hastane katkı paylarının artması ile devlet hastanelerine gelen hasta sayısının artacağına işaret eden Ergin, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin artan hasta sayısını kaldırabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Hastanelerinde her türlü tetkik imkanların olduğunu belirten Ergin, "İmkanlarımız çok daha fazla, yatak sayımız yüksek, ameliyat sayımız yüksek, bazı hastanelerde olan sıkıntılar bizlerde yok. Benden önceki başhekim sağ olsun borçsuz bir hastane bıraktı. Buda bize büyük bir kolaylık sağladı. Bizde bunu iyi değerlendirerek nokta atışı yapıp, gerekli alet ve edevatı alıp hastaneyi gerçek “Eğitim ve Araştırma” hastanesi kimliğine kavuşturacağız. Bizim maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Sonuçta herkes hasta adayıdır. Ben doktorum ama bende hasta adayıyım. Bizim için sağlık çok önemli” dedi.
SATAR: "DOKTOR HATALARI EN AZA İNDİ"
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Salim Satar ise, önceden pratisyen hekimlerin acil servislerde hizmet verdiğini hatırlatarak, “Halkın taleplerini bir nebze olsun karşılıyorlardı ancak, “Eğitim ve Araştırma” hastanesi olduktan sonra acil tıp kliniği açıldı. Erişkin acil tıp bölümüne acil tıp asistanları alınmaya başlandı. Acil tıp asistanları burada 3 vardiyalı olarak görev yapmaya başladı. Görev yapan acil tıp asistanları sonuçta eğitim aldığı için hastalara daha ciddi yaklaşıyorlar. Oluşabilecek doktor hataları böylece en aza indirilmiş oluyor. Çocuk acil tarafına daha önceleri pratisyen hekimler bakıyordu. Şimdi ise bu değişti. Daha iyi ve daha güzel bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Acil bölümünü gözlem ünitesinde 12 hastaya bakabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
"VATANDAŞ KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ ALACAK"
Bu uygulama ile vatandaşların daha kaliteli hizmet alacaklarını kaydeden Satar, şunları söyledi:
"Hizmet alım süresi asistan sayısından veya fiziki şartlarında dolayı belki biraz uzayacak. Hastanın doktora erişim zamanı uzayacak ama daha kaliteli hizmet alınacak. Halkımız biraz sabırsız. Beli ağrıyan bir kişi 'hastayım' diye acile gelebiliyor. Kötü durumda olan bir hastaya doktorların müdahale etmesi nedeni ile doktorlar o hasta ile ilgilenemiyor olabilir. Fakat bu beli ağrıyan vatandaş bunu görmüyor veya görmek istemiyor. Vatandaşın alacağı hizmet artık daha kaliteli olacak. Şuan asistanlarımızın yanında en az 3 yıllık uzmanlarımız var. Gelecek dönemlerde uzman sayımız artacak.”
"DİĞER HASTANELERE GÖRE FAZLA TALEP ALIYORUZ”
Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Mehmet Turgut da, dünyanın büyük merkezlerinde de olduğu gibi çocuk acil ünitelerinin çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniklerine bağlı olması gerektiğini belirtti. Bu nedenle çocuk acil ünitelerini 1 Ocak’tan itibaren Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı’na bağladıklarını kaydeden Turgut, “Çocuk uzmanları artık burada hasta bakacak. Öncelikle burada çalışan acil hekimleri acil pediatri asistanları ve acil asistanları acil uzmanlarının kontrolünde çalışacak. Bu hastaya daha iyi hizmet vermemizi ve daha pratik olmamızı sağlayacak. Eksiklerimiz var, bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha iyi hizmet vermeye çalışacağız. Hasta sayısı dönem dönem artıyor. Özellikle H1N1 virüsünün arttığı dönemde çocuk acillerine giden hasta sayısı zaman zaman günde 1200’lere kadar çıktı. Normal zamanlarda çocuk acilde günlük 350-400 hasta bakıyoruz. Adana’nın hasta yükünü çeken merkez hastanelerden biriyiz. Diğer hastanelere göre daha fazla talep alıyoruz” diye konuştu
![]() |
![]() |
![]() |