1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hastane yolunda hayat kurtardı

HASTANEYE GİDERKEN YOLDA HAYAT KURTARDI

Adana'da ayrılma aşamasındaki eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülmek istenen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenine hastaneye giderken trafik kazası oldu sanarak yolda durarak aracından inip öğretmene ilk müdahaleyi yaparak hayatta kalmasını sağlayan Doç. Dr. Şule Akın, "İnşallah bir hayat kurtarabilmişizdir, bu bizim görevimiz" dedi.

Gebze'de öğretmenlik yaparken, şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrılmaya karar verdiği ikinci eşi kamyon şoförü V.Y'den (46) ayrılmaya karar veren edebiyat öğretmeni Ö.Y, (44) tayinini Adana'ya isteyerek 14 Şubat'ta Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi'nde görevine başladı. Bu ayrılığı hazmedemeyen V.Y, 10 gün önce Adana'ya gelerek Ö.Y öğretmeni takip etmeye başladı. Sabah saatlerinde görev yaptığı okula gitmek isteyen Ö.Y'nin yolu, okuluna 50 metre kala V.Y tarafından kesildi. Çift arasında çıkan tartışmada,

V.Y üzerinde taşıdığı falçata ile eşine saldırdı. Boynunun iki yanında 15 ve 18 santimetrelik iki derin kesi oluşan Ö.Y, yüzünü elleriyle korumaya çalışınca ellerinden de yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan Ö.Y öğretmene o sırada otomobiliyle görev yaptığı hastaneye giden Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Akın müdahale etti. Aşırı derecede kan kaybeden Ö.Y öğretmenin daha fazla kan kaybetmesine engel olan Akın, ayın anda görev yaptığı

hastanedeki meslektaşlarını arayarak ambulans göndermelerini ameliyathaneyi hazırlamalarını istedi. Olay yerine gelen hastanenin ambulansına konulan Ö.Y öğretmenin yanından bir an olsun ayrılmayan Şule Akın, hastasını hayatta tutabilmek için büyük gayret gösterdi.

Ambulans gelinceye kadar da, kanamasını durdurmaya çalışan doktorun eşliğinde hastaneye kaldırılan Ö.Y ameliyata alındı.

Akın, bir doktor olduğu için görevini yaptığını belirterek, olay yerinden geçtiği esnada bir kaza olduğunu düşündüğünü yerde yaralı bir bayanın olduğunu görünce de aracından inerek yanına gittiğini kaydetti. Akın yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Baktım ki kanlar içinde bir kadın. Hemen kanamasına müdahale ettim. Aynı zamanda hastanemi aradım. Hemen ambulans ve ekip istedim. Ekiple birlikte hastayı Yüreğir Başkent Hastanesi'ne getirdik. Basınç şeklinde müdahale ederek kanamaya müdahale edip orada durdurduk. Bilinci açıktı o anda hastanın. Hasta hastaneye gelmeden önce ben durumu bildirdim ve hasta için bütün ortam hazırlandı. Ameliyata alındı. İnşallah bir hayat bağışlayabilmişizdir. Boyun bölgesinde büyük bir kesisi var. Büyük damara yakın.

Onun dışında çok büyük kas yırtıkları var. Hatta omuriliğe kadar ilerleyen bir kesisi vardı. Ayrıca ellerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde derin kesiler var. Onlara müdahale edildi kanaması kontrol altına alındı. İnşallah ameliyattan sonrasında her şeyin iyi olacağını umuyoruz. İnşallah bir hayat kurtarabilmişizdir."

Bu arada, eşinin boğazını keserek öldürmeye çalışan V.Y emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. V.Y, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 10:23:04
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 15:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşenur IP: 85.107.211.xxx Tarih : 24.02.2011 06:54:35

sizi ayakta alkışlıyorum .