4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hastanede arbede yaşandı

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı bulunan Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Merkezi'nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçilerin çıkarılacağı haberi üzerine başhekimle görüşmek isteyen ancak izin verilmeyen işçiler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

İddiaya göre, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Merkezi'nde temizlik ve sekreterlik hizmeti veren taşeron firmada çalışan 516 işçinin ihtiyacın üzerinde olduğunu, bu nedenle 160 kişinin işine son verilmesi için firmadan talepte bulundu.

Haberi duyan ve işlerine son verileceği endişesini taşıyan yaklaşık 200 işçi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Aydın ile görüşmek istedi. Ancak hastanenin özel güvenliği, işçilerin içeri girmesine izin vermedi. Bunun üzerine hastane kapısını zorlayarak içeri girmek isteyen işçiler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bu sırada bazı hasta ve hasta yakınları ile 1 çocuk ezilme tehlikesi geçirdi. Olay sırasında bir sekreter de baygınlık geçirdi.

Olayların yatışması üzerine buradan hastane binasına giremeyeceklerini anlayan işçiler sloganlar atarak, hastanenin diğer giriş kapısına yöneldi. Burada içeri girmeye çalışan işçileri şirket yetkilisi Halil İbrahim Altınışık yatıştırdı. Altınışık, işçi çıkarma kararının hastane yönetiminde olduğunu, kendilerinin bu konuda yapabilecekleri bir şeyin bulunmadığını söyledi. Altınışık, işten çıkarılanların yarın sabah saat 08.00'de açıklanacağını kaydetti. Bu sırada bir sekreter, işsiz kalacağı endişesiyle gözyaşlarını tutamadı.

İşçiler hastane binası önünden ayrılmayınca hastaneye çevik kuvvet polisi gönderildi. Çevik kuvvet polisi hastane binası önünde güvenlik önlemi alırken, işçiler bekleyişlerini sürdürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can gelır IP: 78.160.41.xxx Tarih : 15.04.2009 00:58:48

bende hastahanenın ıscısıyım yazık gunah sadece bana degıl tum ınsanlara yıllarımızı verdık hastaneye ama bır cırpıda sılıp attılar yazıklar olsun tum ınsanlıga bu dunyanın bırde ahıretı var ama su an kımse orayı dusunmuyor arkadaslar kım ne yaptı ıse allahından bulsun baska ne denırkı