3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Hastanede 'Moral günü' düzenlendi

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Moral Günü düzenlendi.

'Dünya Ruh Sağlığı Günü' nedeniyle hastane konferans salonundaki "Moral Günü"nde konuşan Başhekim Psikiyatri Uzmanı Dr. Bülent Demirbek, dünya üzerinde ruhsal rahatsızlığı olan yaklaşık 500 milyon kişi bulunduğunu, bu her 7 kişiden birinin tedavi gerektirecek derecede ruhsal sorunu olduğu anlamına geldiğine dikkat çekti.

Her 4 kişiden birinin ise yaşamının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkilendiğini vurgulayan Demirbek şöyle konuştu:

"Bu rakamlar ülkemiz için de geçerlidir. Ruhsal hastalığın bu kadar yaygın olmasına karşılık, rahatsızlığı olan her 7 kişiden ancak biri herhangi bir sağlık kuruluşuna tedavi için başvuruyor. Tedaviye başvurunun bu kadar az olmasında ruhsal hastalıkların belirtilerinin tanınmaması, tedavi edebildiğinin bilinmemesi, doktora-tedaviciye ulaşma zorluğu veya maddi imkansızlık ve ruhsal hastalıklar konusunda toplumdaki ön yargı nedeniyle başvurmaya çekinme gibi faktörler rol oynuyor."

Demirbek, Ruh Sağlığı Hastanesi'nde öncelikle hasta yönetimli hizmetlere ağırlık verdiklerini, uğraş merkezi ve gündüz hastanesini açarak şimdiye kadar yapılmamış olanı yapmaya başladıklarını söyledi. Demirbek,"Bugün hastalarımız, gündüz hastanesinde seracılık, folklor, resim, takı tasarımı, ebru, aşçılık öğreniyorlar. Bundan sonraki amacımız, hastalarımızı hastanemizde birlikte yaşamaya alıştırarak toplum içinde yaşatmak olacaktır" dedi.

'Dünya Ruh Sağlı Günü' nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte, tedavi gören hastalardan oluşan folklor ekibi ile tiyatro ekibi bir gösteri sundu. Hastanede görev yapan başhekim yardımcısı, psikiyatri doktoru, psikolog, hemşire ve çalışanlardan oluşan koro da günün sevilen şarkı ve türkülerini seslendirdi.

Hastanede düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Uluyurt, sağlık müdürlüğü yöneticileri, hastane yöneticileri, hastalar, hasta yakınları, hastane çalışanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?