29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hastanede yangın paniği!

Adana'da, Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin arka kısmında bulunan kullanılmayan evde çıkan yangın, hastanede paniğe yol açtı. Yangının hastaneye sıçrama ihtimaline karşı hastalar bahçeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Baraj Mahallesi 27 Sokak Numara 19'da bulunan İsmail Bülbül'e ait kullanılmayan evde, dün 22.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda alevlerin büyümesi üzerine, evin hemen yakınında bulunan Prof. Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde panik yaşandı.

Hastanede kalan tüm hastalar, personel tarafından hemen odalarından tahliye edilerek, hastane bahçesine çıkarıldı. Dumandan etkilenen bazı hastalar gözlem altına alınırken, yangına Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekipleri, yangının hastaneye sıçramaması için, ilk olarak evin hastaneye bakan kısmında soğutma çalışması yaptı. Yangın, itfaiyenin çalışmaları sonucu söndürülürken, uykudan uyandırılarak hastane bahçesine çıkarılan hastalar, ne olduğunu bilmediklerini ve "Yangın var" denilerek dışarı çıkarıldıklarını ifade ettiler.

Hastane bahçesinde bir süre bekleyen hastalar, "Duman bizlere büyük zarar verebilirdi, ama çok şükür kimseye birşey olmadı" dediler. Tehlikenin geçmesiyle hastalar tekrar odalarına alındı.

 
Yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?