29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hava değişimine gelen askere silahlı gasp

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan silahlı 3 kişi, hava değişimi için memleketine gönderilen erin parasını gasp etti. 

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabah 04.00 sıralarında Toros Mahallesi TEM Otoyolu Yeni Çetinkaya Köprüsü altında meydana geldi. Konya'da vatani görevini yaparken tüberküloz hastalığına yakalanınca 80 gün GATA'da tedavi gören Mustafa Taşdemir (21), 3 ay da hava değişimi için memleketine gönderildi. Bindiği otobüsten Toros Mahallesi'nden geçen TEM Otoyolu'nda inen Mustafa Taşdemir, yol kenarındaki tel örgüleri aşarak Yeni Çetinkaya Mağazası'nın yakınında bulunan bir pastaneye giderek kendi cep telefonuyla Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde bulunan babasını aradı. 

Babasını aradıktan sonra pastane çalışanlarının yardımıyla bulunduğu yeri bildiren Mustafa Taşdemir, daha sonra babasının kendisini almaya geleceğini söylemesi üzerine tekrar otobüsten indiği Çetinkaya Köprüsü altındaki TEM Otoyolu'na gitti. Burada babasını beklerken sigara yakan Mustafa Taşdemir, yanına gelen 2 şahsın saati sorduğunu, ardından da 3. bir şahsın gelerek ensesine silah dayayıp "Biz polisiz" dedikten sonra üst araması yaptığını, cüzdanında bulunan 20 YTL parayla cep telefonunu aldıktan sonra tel örgülerden geçerek uzaklaştığını söyledi. 

Tekrar pastaneye giderek başından geçen olayı anlatıp polisten yardım isteyen Mustafa Taşdemir, ardından da polis merkezine giderek şikayette bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 17:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?