4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hava hatları yerin altına alınıyor!

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, elektrik kesintileri sonucu oluşan verim düşüklüklerinin bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

Dalkır, yaptığı açıklamada, "Müşterilerimizin enerji ihtiyaçlarının kesintisiz olarak karşılanabilmesi amacıyla, öz kaynaktan karşılanan yatırımlara ilave olarak dış kredi temin edilerek illerimizin ihtiyaçlarının daha kısa sürede karşılanması ve elektrik kesintileri sonucu oluşan verim düşüklüklerinin bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlanmıştır" dedi.

Adana, Mersin, Hatay illerinde yeni enerji taleplerinin karşılanmasında ve havai hatlardan kaynaklanan enerji kesintilerinden dolayı vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çeken Dalkır, şöyle konuştu:

"Bu ihaleler kapsamında havai hatlar yer altına alınarak 15 kV işletme gerilimi 30 kV'a dönüştürülmesi ile kayıplar azaltılacak ve alternatif besleme kaynakları oluşturulacak, OG hatlarının tesis edilecek yeni teknoloji ile üretilen modüler yapıyla bağlanmasıyla müşterilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji verilmesi için önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır."

2008 yılı sonunda TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından iki grup halinde ihale yapıldığını kaydeden Dalkır, 2009 yılında çalışmalara fiilen başlanıldığını belirtti.

Dalkır, öz kaynak ve dış kredili işlerle vatandaşlara daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 09:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?