3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Havayı soğutmaya kararlı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, gelecekte insanların havanın da müdahalelerle soğutulacağı günleri görebileceklerini söyledi.
Durak, AK Parti Adana İl Gençlik Kolları tarafından Hekimevi'nde verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, önceki günlerde tartışma konusu olan ''Adana'yı havadan zeplinlerle soğutma'' fikrini hatırlatarak, teravih namazı için gittiği bir camide 8 yaşında bir çocuğun ''Havayı gerçekten soğutacak mısınız?'' sorusuna, ''Gayet tabi, sen büyüyünce soğutacağız'' cevabını verdiğini belirtti.
Teknolojinin her geçen ilerlediğini kaydeden Durak, ''Siz gençler havanın soğutulması dahi her şeyin gerçek olacağı bir günü göreceksiniz. O günlere ulaşılacaktır. Çünkü teknoloji akıl almaz bir hızla ilerliyor. Yani; yerin altındaki suyu nasıl soğutuyorsak, bir gün havayı da soğutacağız.'' dedi.
Durak, bazı gazetelerde ''Gaziler Günü'' etkinliklerini unuttuğu yönünde çıkan haberleri de yalanlayarak, ''4 dakika bir yere gecikemez miyim? Bir şehrin belediye başkanıyım. Yoğun şekilde çalışıyorum. İnsanlık halidir. Unutmam söz konusu değil. 4 dakikalık bir gecikme gazetelerde bu kadar yer aldığına göre, demek ki çok önemli bir kişiyim'' diye konuştu.
İftar yemeğine; AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Zopcuk Gürkan ve Ali Küçükaydın ile birlikte AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Akın ve partililer katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:08:36
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 11:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?