4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Havva'dan 125 gündür haber yok

Mevsimlik işçi olarak gittiği Konya'nın Çumra ilçesinde, evlendirilmek üzere kaldıkları çadırdan kaçırıldığı ileri sürülen 11 yaşındaki bir kız çocuğu aradan 125 gün geçmesine rağmen hala bulunamadı.

Edinilen bilgiye göre, Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Turunçlu beldesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen Güççük ailesinin tek kızı olan 11 yaşındaki Havva Güççük, okulların kapanmasıyla birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere ağabeyleri ve amcalarıyla birlikte Konya'nın Çumra ilçesine gitti. 11 yaşındaki Havva, gittikten bir hafta sonra gece yarısı kayıplara karıştı.

Güççük ailesi, çadır komşularının da aynı gece ortadan kaybolduğunu görünce Havva'yı askerden yeni gelen çocukları Ali G. (23) ile evlendirmek amacıyla kaçırdıklarını iddia ederek, adli mercilere suç duyurusunda bulundu. 26 Mayıs 2009 tarihinden beri kızlarından haber alamayan Güççük ailesi, kızlarının bulunması için Konya, Osmaniye ve Ceyhan'da savcılıklara başvurdu. Kızlarının izine Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ulaşan aile, daha sonra kızlarından haber alamadı.

Kızlarının hala Osmaniye'de olduğunu savunan aile İstanbul Emniyet Müdürü iken Osmaniye Valisi olarak atanan Celalettin Cerrah'ın gelmesiyle birlikte kızlarını bulma ümitlerinin arttığı ancak onun gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen kızlarından bir haber alamadıklarını söyledi.

Kızlarını kaçıran kişilerin Ali G., ağabeyi Mehmet G. ve babaları Mahmut A. olduğunu öne süren baba Mehmet Güççük (49), okul çağındaki kızının henüz 11 yaşındaki oyun çağındaki kızının kaçıran kişilerin belli olmasına rağmen 125 gündür bulunamamasına sitem ettiğini söyledi. Kızının hala Osmaniye'de olduğuna inandığını söyleyen Güççük, "Cerrah'ın gelmesiyle birlikte kızımı bulma ümidim arttı. Ama onunda Osmaniye'ye vali olmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçti ancak kızımdan hiçbir haber yok. Ne olur kızımı bulsunlar. O benim canım" dedi.

Tek kızının 11 yaşındayken kaçırılmasının yüreğini yaktığını, kızının henüz oyun çağında olduğunu, evlenip yuva kurma yaşına gelmediğini, kızını kandırdıklarını, onu zorla alıkoyduklarını ileri süren anne Elif Güççük ise, "Ailemizin okuyan tek çocuğu olarak, öğretmen olma hayalleri kuruyordu. Okullar açıldı ama o okula gidemedi. Hayallerine eşkıyalar engel oldu. Kızımı kaçırıp kendisine kadın yapmak istediler. Yavrum 125 gündür kayıp. Onu her yerde arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz. Bütün mercilere gittik. Ama bir türlü bulunmuyor" diye konuştu.

Onu kaçıranların vicdana gelmesini isteyen Güççük, "Ben yavrumu okutup memur yapmak istiyorum. Ben dağda tarlada rezil oldum. O rezil olmasın dedim. Ama onu 11 yaşında kaçırdılar. Ne olur bana yavrumu getirin. Celalettin Cerrah'a sesleniyorum. O Osmaniye valisi. Kızımı kaçıranlarda orada saklanıyor. Onu bulsun" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 10:59:40
Güncelleme :30 Eylül 2009 Çarşamba 11:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.158.xxx Tarih : 1.10.2009 00:42:24

gelişmiş bir ülkede böyle şeyler üst üste bir kaç kere olsa hükümet önlem almadığı  caydıramadığı için düşer bir dahada iktidar olamazdı çoğunluk var ne duruyorsunuz