3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Hayal Dünyası mı? Şaibe dünyası mı?

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan ve yerel seçimlerden sonra Çukurova Belediyesi sınırları içerisinde kalacak olan "Hayal Dünyası"ndaki tesislerinin ihalesi tartışma konusu oldu.

CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Adil Paşa, tesislerin 90 bin YTL'ye kira verildiğini ve usulsüzlük yapıldığını ileri sürerken, Seyhan Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "yapılmamış bir ihalenin yapılmış gibi gösterilerek halkın yanıltılmaya çalışıldığı" bildirildi.

Seyhan Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP Seyhan İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Reşit Karakuş ile birlikte basın toplantısı yaptı.

CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Adil Paşa, Seyhan Belediyesi'nin araç ihalesi, temizlik işçileri, Hayal Dünyası'nın yapımı ve son olarak da Hayal Dünyası'ndaki tesislerin kiraya verilmesinde usulsüzlük yaptığını ileri sürdü.

Hayal Dünyası'nın 12 milyon YTL gibi çok yüksek bir rakama inşa edildiğini, sadece yüzme havuzunun 1 milyon dolara malolduğunu belirten Paşa, "Seyhan Belediyesi'nin uygulamalarına ve usulsüzlüklerine hep karşı çıktık. Ancak belediye bu uygulamalarına tüm müdahalelerimize rağmen devam ediyor" dedi.

Seyhan Belediyesi'nin yaptırdığı Hayal Dünyası'nın yapılacak olan yerel seçimden sonra Çukurova ilçesi sınırları içerisinde kalacağına dikkat çeken Paşa, "Belediye bu kaygıdan dolayı, tesisin işletmesini kendine yakın bir gruba vermek için ihale açtı. Açtığı ihaleyi kendine yakın bir kişiye 90 bin YTL karşılığında verdi. Ancak bu tesisin değeri bundan daha fazla. Üstelik ihaleyi alan kişi ya da kurum burayı istediği kişiye kiraya verebilecek. Aynı zamanda kiralayan ne su ne de elektrik faturası ödeyecek. Belediye ihaleyi verdiği kişiyi bu kadar düşünüyor."

Paşa yaptıkları çalışmalar sonucunda ihalenin iptal olduğunu ancak ihalenin kime verildiğinin açıklanmadığını sözlerine ekledi.

SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN JET YANIT
Seyhan Belediyesi Başkanlık Bürosu da aynı saatlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bünyesinde restoran,. kafe, yüzme ve aletli spor aktivitelerinin yer aldığı Hayal Dünyası işletmesinin asla bir kar amacı ile değil kamu yararı gözetilerek yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Seyhan Belediye Başkanımız Azim Öztürk, göreve geldiğinde bir mezbele halindeki bölgeyi kısa sürede cazibe merkezi haline getirmiş ve kalitesi bizzat Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen bir tesis inşa edilmiştir. Yaklaşan yerel seçimleri fırsat bilen bazı çevrelerin, yalnızca kamu yararı gözetilerek yürütülen bu hizmete kara çalma girişimleri sonuçsuz kalacaktır. Bu anlamda güzel hizmetlere iftira atmaya çalışanlar, attıkları iftira çamurunda kendileri boğulacaktır. Kamuoyunda ısrarla gündemde tutulmaya çalışılan işletme ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre hazırlanmıştır. İlgili kanunun komisyonların çalışmasını düzenleyen 14. maddesi 'ihale komisyonlarının eksiksiz olarak toplanması' şartını gerektirir. Hayal Dünyası işletmesinin ihalesini değerlendirecek komisyon bir üye yurtdışında bulunduğundan toplanamamış ve doğal olarak ihale yapılamamıştır. Maksatları belli bazı çevrelerin, yapılmamış bir ihaleyi 'sanki yapılmış gibi' kamuoyuna sunma girişimleri kötü niyetlerinin açığa çıkmasıdır. Kanunlar çerçevesinde halka hizmetten başka düşüncesi olmayan Seyhan Belediyemize yönelik atılmaya çalışılan çirkin iftiralarla ilgili yüce mahkemeler huzurunda hesap soracağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız"

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 22:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?