4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hayata parmağıyla tutunuyor

HAYATA BAŞ PARMAĞIYLA TUTUNUYOR

Adana'da, 3 aylıkken geçirdiği sarılık hastalığı nedeniyle felç olan 19 yaşındaki Volkan Vural, hareket ettirebildiği ayak başparmağıyla bilgisayar ve cep telefonu kullanıyor, akülü aracını sürüyor.

Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Ufacıkören köyünde Hayriye (50) ve Lütfü Vural (60) çiftinin 6 çocuğundan biri olan 19 yaşındaki Volkan Vural, 3 aylıkken geçirdiği sarılık nedeniyle vücudu tamamen felç olduğu için yatağa mahkum oldu.

Çiftçi bir ailenin en küçük çocuğu olan Volkan Vural'ın hayatı, kendisine 5 yıl önce verilen akülü araba ile değişti. Vücudunun hiçbir yerini kullanamayan Vural, akülü araç sayesinde ayak başparmağını kullanabildiğini fark etti. Akülü aracını başparmağıyla kullanarak köy içerisinde gezmeye başlayan Vural daha sonra kendisini geliştirerek hediye edilen bilgisayarı da başparmağıyla kullanarak vakit geçirmeye başladı. Başparmağıyla bilgisayarda oyun oynayıp müzik dinleyen ve kendine olan özgüveni artan Vural, cep telefonu dahi kullanmayı başardı.

Anne Hayriye Vural, oğlunun 15 yıl evde hapis hayatı yaşadığını ancak akülü araba ile hayatının değiştiğini, başparmağıyla hayata tutunduğunu söyledi. Anne Vural, oğlunun 3 aylıkken sarılık hastalığı geçirdiği için vücudunun tamamen felç olduğunu belirterek, "Oğlumu hastanelere götürdüm ama maddi imkansızlık nedeniyle yeteri kadar tedavi ettiremediğim için böyle kaldı" dedi.

Oğlunun bütün ihtiyaçlarını eşi ve kendisinin karşıladığını, yemeğini, banyosunu kendi kendine yapamadığını anlatan Hayriye Vural, "Vücudunda sadece ayak başparmağını kullanabiliyor. Onu da 15 yıl sonra akülü aracı aldıktan sora öğrendik. Akülü aracı parmağıyla sürmeye başladı. Daha sonra hediye edilen bilgisayarı kullanmaya başladı. Cep telefonu bile kullanıyor. Ağabeylerini arıyor. Volkan hayata bunlarla tutunuyor."

Evde bilgisayarda müzik dinleyip okey oynayan Volkan Vural, akülü aracını da ustaca kullanıyor. Evlerinin bahçesinden topladığı karanfili de 19 yıldır yılmadan kendisine bakan annesine ayak başparmağıyla veriyor.

HAYATA BAŞ PARMAĞIYLA TUTUNUYOR
HAYATA BAŞ PARMAĞIYLA TUTUNUYOR
HAYATA BAŞ PARMAĞIYLA TUTUNUYOR
HAYATA BAŞ PARMAĞIYLA TUTUNUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:42:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 15:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?