2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hayatında ilk kez deniz gördü

Adıyaman'dan Adana'ya "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında
gelen ilköğretim öğrencilerinden biri olan Melek Turan, ilk kez deniz görmenin mutluluğunu yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez bu yıl uygulamaya konulan Türkcell'in sponsor olduğu "Gönül Köprüsü" projesi öğrencilere ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Proje kapsamında Adıyaman'dan Adana'ya gelen öğrenciler de Adana'da kaldıkları bir hafta boyunca çok sayıda ilki yaşadı.

Adana'ya gelen çoğu öğrenci ilk defa bir büyük şehir görme heyecanı, yeni arkadaşlıklar edinme, ilk kez bir yaz tatilinde köyünün memleketinin dışına çıkma heyecanı yaşadı. Gönül Köprüsü projesi kapsamında Adıyaman'dan Adana'ya gelen yaklaşık 300 öğrencinin yaşadığı en önemli ilk ise deniz görmek oldu. Adıyaman'da deniz olmadığı için en çok denizi görmek isteyen öğrenciler Botaş'ın tesislerinde iki gün boyunca doyasıya yüzüp eğlendi.

Adıyaman Yavuzyar İlköğretim Okulu Öğrencisi Melek Turan, Adıyaman'da deniz olmadığı için 13 yaşına kadar hiç denize gitmediğini ve denizi sadece televizyondan gördüğünü ve çok merak ettiğini ilk kez Adana'da gördüğünü söyledi. Denizi ilk gördüğünde çok heyecanlandığını ve korktuğunu belirten Melek Turan, "Çünkü deniz ne baraja benziyor ne de akar suya. Deniz çok büyük ucu bucağı görünmüyor. Ama sonra alıştım denize girip yüzdüğüm için çok mutluyum" dedi.

Adana'da bir hafta boyunca Gönül Köprüsü projesi sayesinde denize girmenin dışında çok sayıda etkinliklere katıldığını, hayatında ilk kez yaz tatilinde bir hafta da olsa tatil yapma imkanı bulduğunu ve tatil boyunca çok sayıda arkadaş edindiğini bu nedenle çok mutlu olduğunu söyledi. Böyle bir proje yapıldığı için çok şanslı olduklarını anlatan Turan, şöyle konuştu: "İlk kez büyük bir şehir gördüm. İlk kez denize girdim. İlk kez yaz tatili yaptım. İlk kez başka illerden arkadaşım oldu. Bu proje bize ilkleri yaşattı. İnşallah seneye de bu proje devam eder" diye konuştu.

Adıyamanlı öğrenciler, bir hafta boyunca, Adana'nın değişik yerlerini görerek kenti tanıma fırsatını buldu. Organize Sanayi Bölgesi, Çatalan Barajı, Merkez Park, Botaş tesisleri gibi birçok yeri gezen öğrenciler, tiyatro, sinema, ağaç dikimi, Türkiye-Belçika basketbol maçını izleme gibi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 12:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet günay IP: 85.99.80.xxx Tarih : 22.07.2008 08:33:18

BU PROJEYİ HAZIRLAYANDAN ALLAH RAZI OLSUN