4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hayatını engellilere adadı

10 yaşındayken yanlış yapılan iğneden dolayı 11 yıl hastanede tedavi gören
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, 1993 yılında dernek kurarak hayatını engellilere adadı.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, 1970 yılında 10 yaşındayken yanlış iğne nedeniyle 11 yıl hastanede tedavi gördü. Öğrenimini tamamlayamayan Demirel, 22 yaşında okuma-yazmayı öğrendi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen mücadelesini sürdüren Demirel, eğitimini tamamladıktan sonra engelliler için çalışmaya başladı.

1993 yılında Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ni kuran Demirel, kendi hayat mücadelesinin bütün engellilere hatta engelli olmayan insanlara bile örnek olacağını belirtti.

Herkesin bir gün engelli olabileceğini söyleyen Demirel, 10 yaşında vurulan yanlış iğneden dolayı tam 11 yıl hastanede hayat mücadelesi verdiğini söyleyerek, "Hastanede kaldığım dönemlerde de kimseye küsmeyerek hayatta kalmak için var gücümle savaştım. Bu süreçte ailemi kaybettim. Ama hayatta kalma azmimi hiçbir şekilde yitirmedim. Bütün olumsuzluklara rağmen hayatta kalarak insanlara bir şeyler verebilmek için mücadele ettim. Sonun da hayat mücadelesini kazanarak 21 yaşında hastaneden tekerlekli sandalye ile de olsa çıkabildim" dedi.
Demirel, derneğin kuruluşundan itibaren çeşitli yollarla elde ettikleri yardımlarla satın alınan tekerlekli sandalyeleri yaklaşık 20 bin engelliye teslim ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Engelliler hayatı bırakmasınlar, aksine hayata daha çok sarılsınlar. Engelliler olarak bizler hem yaşamımızı sürdürmek hem de örnek olmak için bir şeyleri başarmak zorundayız. Türkiye'deki yaklaşık 9 milyon engellinin çoğunun tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Toplum olarak harekete geçerek engellilerimizin bu ihtiyacını gidermeliyiz. Ben her gün yollardayım. Onların ihtiyacını gidermek için varım."

Saat 09.00'dan 04.00'e kadar çalıştığını, engelli olmasına rağmen evlenerek 2 çocuk sahibi olduğunu vurgulayan Demirel, "Engelli olmak çalışmamak anlamına gelmez. Engelli daha fazla çalışmalı. Kendine toplumda yer edinmeli. Kimseden lütuf beklememeli. Evde kapanıp kalacağına çalışma hayatına atılmalı" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 11:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?