2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hayatının baharında yaşlandı!

Adana'da "erken yaşlanma" hastalığına yakalanan bir genç kız, 17 yaşındayken beli büküldü, yüzü kırıştı ve dişleri dökülerek 50 yaşındaki bir insanın görünümüne büründü.

Merkez Seyhan ilçesinde Yeşilevler Mahallesi'nde oturan ve şuanda 35 yaşında olan Döndü Kısa'nın, "erken yaşlanma" hastalığı nedeniyle 17 yaşındayken kamburlaşmaya, yüz hatları kırışmaya ve dişleri dökülmeye başladı. Henüz hayatının baharında 50 yaşındaki bir insanın görünümüne bürünen Döndü Kısa, 10 yaşından bu yana hastalıkla mücadele ediyor.

İlkokula giderken hastalığının başladığını ve okul yarı da bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Kısa, hastalığının iyice artmasıyla, belinin bükülmeye başlaması ve sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini ancak kendisine bel fıtığı teşhisi konulduğunu söyledi.

5 yıl bel fıtığı hastalığı tedavisi gördüğünü ancak 17 yaşına geldiğinde uygulanan tedaviden bir sonuç alamadığını anlatan Kısa, "Belim iyice büküldü. Son olarak benim hastalığımın erken yaşlanma olduğu tespit edildi. Doktorlar bu hastalığın genelde 50 yaşındaki insanlarda görüldüğünü, 17 yaşındaki bir insanda görülmesinin çok ender olduğunu söyledi. Hastalığın tam tedavisi yok. Ancak ben belimden ameliyat oldum. Belime; boynuma kadar platin taktılar. Ameliyattan sonra artık ayakta durabiliyorum" dedi. 

Hastalık nedeniyle yıllardır yatalak yaşamak zorunda kaldığını belirten Kısa, şu anda tam anlamıyla iyileşmese de kendi işini yapabildiğini söyledi. 17 yaşında yaşlanmanın çok kötü bir durum olduğunu ne gençliğini ne de olgunluk çağını yaşayabildiğini ifade eden Kısa, "Evlenip yuva kuramadım. Okuyup hayallerimi gerçekleştiremedim. 17 yaşında biranda 50 yaşına geldim. Ama Allah'ın bugünlerine de şükür" diye konuştu.

Nezle olması durumunda bile çok zorluk çektiğini en ufak hastalıkta bile büyük tehlikeler atlattığını kaydeden Döndü Kısa, "Şunda boynumu sağa sola çeviremiyor, kolumu normal insanlar gibi oynatamıyorum. Bacaklarımı yine aynı şekilde sağa sola çeviremiyorum robot gibi yaşıyorum. Belimde yine bükülmeler başladı. Çok zor durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?