1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Hayır işlemek isterken katil olmuş

HAYIR İŞLEMEK İSTERKEN KATİL OLMUŞ

Adana'da, yeğeninin boşandıktan sonra nikahsız yaşamayı sürdürdüğü kişiyi karnından bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, "Yeğenimle kavgalılardı. Amacım barıştırıp hayır işlemekti fakat istemeden katil oldum" dedi. Sanık, tahrik indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beyazevler Mahallesi'ndeki Çamlık Apartmanı'nda oturan 33 yaşındaki Neslihan Büyükkos, 12 Ekim 2010 günü, nikahsız eşi Mustafa Irk (40) ile konuşup aralarındaki sorunu hallederek ona iş bulması için dayısı Mehmet D.'yi (44) evine yemeğe davet etti

Yemeğin ardından Mustafa Irk ile Mehmet D., alkol alıp sohbet etmeye başladı. Mehmet D. ilerleyen saatlerde Irk'a, "Eşine sahip çık. Bu kıza bir şey olursa karşında beni bulursun" dedi. İddiaya göre Irk da Mehmet D.'ye, "Sen alkollüsün, bana karışamazsın"

diyerek küfretti. Bunun üzerine Mehmet D. Irk'ı karnından bıçakladı. Ağır yaralanan Irk kaldırıldığı hastanede ölürken, Mehmet D. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkarılan Mehmet D., savunmasında olayın meydana geldiği eve yeğeni Neslihan Büyükkos'un daveti üzerine gittiğini söyledi. Amacının hayır işlemek olduğunu belirten Mehmet D., "Ben oraya bir aileye yardım etmek için gittim. Kendisi bana alkol ve çerez getirdi. Konuşurken bana saldırdı. Burada söyleyemeyeceğim küfürleri söyledi. Herkesin kendine has ahlak anlayışı vardır. Böyle bir şey olacağını bilsem kendi ölümümü isterdim. Ben oraya hayır yapmaya

gitmiştim" dedi. Mehmet D., son sözünde ise, "Bir insanın hayatına mal olmak çok kötü bir şey. Çok pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Mehmet D.'nin, tahrik maddesi indirimi uygulanıp duruşmalardaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

HAYIR İŞLEMEK İSTERKEN KATİL OLMUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2011 Perşembe 16:32:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 09:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?