3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Hayırseverden eğitime destek

Adana'da, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra okuyamayan 71 yaşındaki İsmail Hazar, eğitime 8 daire bağışlayarak Pınar İlköğretim Okulu'nda isminin ölümsüzleşmesini sağladı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın para karşılığı okulların isminin satılması projesi, bugün ilk meyvesini verdi. İsmail Hazar isimli hayırsever, 8 daire karşılığında Pınar Mahallesi'ne yapılmakta olan ilköğretim okuluna ismini verdi. Bugün Valilik Toplantı Salonu'nda imzalanan protokol ile okulun ismi resmen İsmail Hazar İlköğretim Okulu oldu.

Hayırsever İsmail Hazar, kendisinin Malatya'da ilkokulu bitirdiğini ve daha sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını söyledi. Okula devam edemediği için çoğu zaman yaya olarak bazen de bisikletle seyyar satıcılık yaptığını ifade eden Hazar, 1960'lı yılların başında Adana'ya geldiğini ve burada yaşamaya başladığını belirterek, "Adana'da yine seyyar satıcılık yaptım. Ancak daha sonra çok çalışıp para kazanarak emlak işine girdim. İnşaat işiyle uğraştım. Şimdi ise gayrimenkul alım-satım işleriyle uğraşıyorum" dedi.

9 çocuğu olduğunu, birisinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Hazar, kendisi okuyamadığı için bütün çocuklarının üniversite okumasını sağladığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bütün hayatımı eğitime adadım. Çünkü ben maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemedim. Bu nedenle 8 çocuğuma bıraktığım 8 daireyi eğitime bağışladım. Ben okuyamadım, ama Türkiye'deki çocuklar okusun. Türkiye'nin en büyük eksiği eğitim. Eğitim olmazsa Türkiye ileriye gidemez."

Adana'da 7 bin metre kare arsası olduğunu, bunu da ileride eğitime bağışlayacağını ifade eden Hazar, "450 YTL emekli maaşım var. Bu maaş bana ölene kadar yeter. Bunun dışında kalan mal varlığımı ölene kadar eğitime bağışlamak istiyorum. Bu okul yaptırdığım ilk okul oluyor. Amacım 5 tane okul yaptırmak. Kendimi son nefesime kadar eğitime adayacağım" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, okulların ismini satışa çıkarma fikrinin ilk meyvesini verdiğini, başka taleplerin de olduğunu ifade ederek, bu kampanya ile birlikte daha fazla okul yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Vali İlhan Atış, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve hayırsever İsmail Hazar arasında protokol imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?