29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hayvan barınağı büyütülüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü İbrahim Gannemoğlu, Hayvan Barınağı’nın büyütülerek bin olan kapasitenin 2 bine çıkartılacağını söyledi.

Sokak köpeklerinin rehabilite merkezi olarak uzun yıllardır faaliyette olan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nın, vatandaşın talebi üzerine büyütüldüğünü ifade eden Gannemoğlu, “Barınağımız bin kedi ve köpek alır durumdadır. Barınağımıza 4 bin metrekare ilave kedi-köpek kulübeleri ve bölmeleri yapılmaktadır. Bu sayede barınak 2 bin kedi ve köpeği barındırmaya uygun hale gelecek” dedi.

Başkan Aytaç Durak’ın “Sokaklarda doğal ortamda yaşayan başıboş kedi ve köpeklerin sahibi devlettir” sözünden hareketle kurulan hayvan barınağının önemli bir işlevi yerine getirdiğini bildiren Gannemoğlu, “Barınağımıza getirilen kedi ve köpeklerin kuduz aşısı ve tedavileri yapılarak ameliyat ile kısırlaştırılarak üremeleri engellenmekte ve barınakta bakım altına alınmaktadır. Şu ana kadar 6 bin kedi ve köpek bu işlemleri görerek rehabilite edildi” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü İbrahim Gannnemoğlu, barınakta 3 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri ve 15 personelin görev yaptığını da sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 14:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz batman IP: 85.104.80.xxx Tarih : 17.06.2008 20:59:57

öncelikle bugün öyle birşeye şahit oldumki öyle ağladımki ağlaöak için ağlamadım tabi neyse 5 6tane köpek vardı bir mahallede köpeklerinden ikisini kalça kısmından birbirine bağlamış birileri bağlanan köpeklerden birisi siyah diğerri kahverengi diğer köpekler bu köpekleri rahatsız ediyordu kaçamıyorlardı birbirlerine bağlamış vizdansızlar daha sonra bir baktım arka taraftan bir köpek geldi ve ordaki köpekleri kışkırtıp o zavallı iki köpeği paramparça etti köpek kendinden çok diğer köpeği korumaya çalışıyordu ama öyle birşeydiki hiçkimse ayıramdı ben çok ağladım elimden birşey gelmedi ben şunu istiyorum kimse barınaklardan köpek almasın bakamıyorlar atıyorlar sokağa zavallıların sonu böyle olmasın günahdeğilmi yada sokaktaki köpekler toplatılsın barınaklara orda yaşasınlar ya bugün canım bu kadar yanmsa neden bunları oturup yazim size ne olur yardım edin o zavallılara benim elimden önce allahtan sonra sizden yardım istemek geliyor sokaktaki köpekleresahip çıkın madem büyütülüyor barınaklar allah sizden razı olsun