4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hem şaşırttı hem güldürdü!

BELEDİYE MECLİSİNDE MUSTAFA TUNCEL ŞOV

Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın katılmadığı Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başkanlık eden MHP'li Mustafa Tuncel, muhalif üyelerinin belediyedeki teknoloji kullanımı eksikliğiyle ilgili eleştirilerine cevap verirken yaptığı konuşmalarla üyeleri ve izleyenleri hem şaşırttı hem güldürdü.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı 3. oturumu MHP'li Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP'li Halil Tüm, 2010-2014 yılına ait Belediye Strateji Planı ve Performans Çalışması ile ilgili eleştirilerde bulundu. Meclis gündemine getirilen stratejik planın paydaş birimlerin katkısından uzak, uzun vadeli amaç ve hedefleri gerçekleştirecek nesnel dayanaklardan yoksun olduğunu savunan Tüm, "Strateji planında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin lider ve öncülük rolünden bahsediliyor. Doğrusu ben hangi konuda ve projede Adana Büyükşehir Belediyesi'nin lider ve öncü konumda olduğunu bulamadım. Belediyenin vizyonu nedir diye sorsak kaç çalışanı cevap verebilir. Belediyemiz borçlu, eli kolu bağlı. Mali disiplinin sağlanması, kurumsal kültürünün oluşturulması, planlamanın kağıt üzerinde kalmayacak şekilde yapılması, teknoloji kullanımının da yaygınlaştırılması gerekiyor" dedi.

Halil Tüm'e teşekkür eden ve konuşmasına canı gönülden katıldığını dile getiren Meclis Başkanı Mustafa Tuncel, "Büyükşehir Belediyesi teknoloji kullanım özürlü. Benim gibi, Zihni Aldırmaz, Hasan Gülşen gibi miadı dolmuş insanlar belediyeyi yönetirse olacağı budur" dedi.

Belediyenin acilen genç, dinamik ve teknoloji çağına adapte olmuş bir genel sekretere ihtiyacı olduğunu söyleyen Tuncel; üyelerin Genel Sekreter Hasan Gülşen'in hasta olduğunu, bu şekilde konuşmasının yanlış anlaşılacağını hatırlatması üzerine de, "Ben bunu hep söylüyorum. Demek ki ahım tutmuş da hastalanmış. Ama ilk geçmiş olsun ziyaretine gene ben gittim. Bunu çok bekleyemeyiz. Acilen bir genel sekreter bulmamız lazım" diye espri yaptı.

Başkan Tuncel'in konuşmasına ‘sataşma var’ gerekçesi ile cevap veren MHP'li Zihni Aldırmaz, bilgisayar ve türevlerinin bilgi sahibi insanlara hizmet edeceğini aksi takdirde masada bir süsten ibaret kalacağını söyledi. 36 yıllık meslek deneyimi ile en verimli çağında olduklarını savunan Aldırmaz, "Esas olan gençlerle yaşlıların birlikte çalışmasını teşvik etmektir. Bu sebeple bize miadı dolmuş diyemezsiniz. Bizim gibi teknik elemanların en verimli çağı 50'li yaşlardır" dedi.

Bunun üzerine Mustafa Tuncel, yaşlılarla ilgili değerlendirmesini esprili ile karışık olarak daha da ileri götürerek "Bana kalsa 60 yaşını geçmiş insanları sabun fabrikasına gönderirim. En iyi sabun insan yağından yapılıyor. Başkan iyi biri, düzgün biri ama yanlış adamları ekibine seçiyor" göndermesinde bulundu.

ASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen eski Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz'ı şakayla karışık öven Tuncel, "Bir edebiyat öğretmeni yıllarca genel müdürlük yaptı, emekli oldu. Yerine AK Parti’li genç, dinamik bir arkadaşımızı genel müdür yaptık. Öncelikle AK Parti’liler destek vermeli. 1 yıl sonunda tekrar ASKİ gündemimize gelecek. O zaman bakalım yaşlı kurtlar mı bu işi daha iyi yapıyormuş yoksa bozkurt mu ya da ak kurt mu" diye konuştu.

Meclis toplantısında, ay sonu oturumunda yapılması planlanan ihtisas komisyonu seçimleri de öne alınarak gerçekleştirildi.

Daha önce de at eşek etinin sağlık açısından faydalı olduğu yönünde açıklamaları ile gündeme gelen Mustafa Tuncel, tepkiler üzerine MHP Grup Sözcülüğü görevinden alınmıştı.

BELEDİYE MECLİSİNDE MUSTAFA TUNCEL ŞOV
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 15:56:01
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?