4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hemşehrileriyle kucaklaştı

Karaisalı ve Salbaş’ta hemşehrileriyle kucaklaşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak, rakip parti adaylarının “Çamur at izi kalsın” politikası yaptıklarını, iftira ve yalanlarla siyaseti çirkinleştirdiklerini söyledi.
MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Üçkardeşler ve İl Başkanı Ahmet Erdoğan’dan sonra konuşan Başkan Durak, diğer rakip parti adaylarının politikalarını bölücülük, yalan ve iftira üzerine kurduğunu anlattı.

Rakip parti adaylarının çaresiz kalınca kedi gibi tırmalamaya başladığını ifade eden Durak, “Anadolu’da bir söz vardır. Bir kediyi köşeye sıkıştırırsanız, saldırganlaşır, tırmalamaya başlar. Bunlar da öyle. AK Parti Adayı Mehmet Ali Bilici ve CHP Adayı Ümit Özgümüş, aynı örnekte olduğu gibi seçim kaybetme telaşından saldırganlaşıyorlar. Çirkin yüzlerini gösteriyorlar. Bölücülük yapıyorlar, iftira atıyorlar, yalan söylüyorlar” dedi.

Başkan Durak, daha sonra şöyle konuştu:
“Hemşehrilerim, biz konuşmalarımızda ve şurada gördüğünüz afişlerde olduğu gibi birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. ‘Biz büyük bir aileyiz’, ‘Bu vatan hepimizin’ diyoruz. Herkese eşit davranacağımızı söylüyoruz. Onlar bölücülük yapıyorlar. CHP Adayı Ümit Özgümüş, Mıdık Mahallesi’ndeki konuşmasında, 'Aytaç Durak, bizleri bölmek için karşıma Yalçın Akyol’u aday olarak çıkarttı. Oylarınızı bölmeyin' diyor. Bu resmen ayrımcılıktır, bölücülüktür. AK Parti Adayı Mehmet Ali Bilici ise, Dörtyolağzı’ndaki kendi arsasına otel yapmak için belediyemizden 2 misli fazla yoğunlukta ruhsat istiyor. Belediye olarak Adana’da en yüksek 2.4 yoğunluğu veriyoruz, buyrun 5 yıldızlı otel yapın diyoruz. Ama kendisi 2 misli fazla yoğunluk istiyor, büyük bina yapmak istiyor. 2.4 yoğunluğu kabul etsinler, gelsinler ruhsatlarını verelim. Talepleri uygun görülmeyince de hırçınlaşıyor. Neymiş; ben iş çevrelerine ruhsat vermiyormuşum. Adana’ya gelecek yatırımcıların önünü açmıyormuşum. Bunların hepsi yalan, hepsi iftira.
İşte size birkaç örnek; CarrefourSA, Real, Rönesans ve Metromarket, ruhsatlarını ben verdim. Yüreğir’de Sümerbank’ın eski arsası İşbankası’nın yerine, Paktaş Fabrikası, Güney Sanayi ve Özbucak’ın yerlerine de büyük alışveriş merkezi yapılması için ruhsat verdim. IKEA ise talebini geri çekti. Buyursunlar gelsinler, onlara da ruhsat verelim.

Tek ruhsat vermediğim yer Bossa fabrikasının yeri. Doğrudur vermedim. Orası için çok araya girenler oldu. Hatta bir bakan beni 2 defa arayarak ricada bulundu. Ancak, Bossa fabrikasının yeri için kentsel dönüşüm projemiz var. Bossa fabrikasının yerine; Serinevler gibi, Güney Yıldızı gibi; spor sahaları, yeşil alanları, çocuk oyun bahçelerinin bulunduğu içerisinde kısmen konutların yer aldığı modern yerleşim yeri yapacağız. Seçimden sonra inşallah bunu uygulamaya geçireceğiz. Bu örneklerden de görüldüğü üzere, seçim kaybetme telaşında olan diğer rakip parti adayları bölücülükle, iftiralarla, yalanlarla politika yapıyorlar. Onlar seçim derdinde, biz ise hizmet peşindeyiz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 15:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?