29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hemşireden örnek davranış

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 37 yaşındaki Nazmiye Tatlı isimli hemşire, 4 yıl önce bileklerini keserek intihara kalkışan 35 yaşındaki K.S.'nin tedavisine yardımcı olmakla kalmayıp, adeta can yoldaşı oldu.

2003 yılında 112 Acil Servisi'nde görev yapan Tatlı, bileklerini keserek intihara kalkışan K.S.'nin tedavisini yaptırmakla kalmayıp, genç kadın ve çocuklarına bankadan kendi adına kredi çekerek kalacak bir ev bulup, geçimlerini sağladı. Boşandığı eşi M.D.'nin kendisini ve 17 yaşındaki oğlu T.D.'yi uyuşturucu hapa alıştırdığını iddia eden K.S., "Eşim beni ve oğlumu uyuşturucu hapa alıştırdı. Bana hap içirip erkeklere para karşılığı satmak istedi. Direnince de dövdü. Ailem beni kabul etmedi, kızım ve oğlumla yalnız kalınca ölmek istedim" dedi.

K.S.'nin küçük kızı D.D. "Benim annem sen olur musun?" diyerek kendisine sarılınca çok duygusal anlar yaşadığını belirten Hemşire Nazmiye Tatlı, "K.S. ve çocuklarına sahip çıktığım için yakınlarım benimle görüşmeyi kesti. Ama ben K.S. ve çocuğuna kucak açmaktan vazgeçmedim. Çünkü onların benden başka kimsesi yok. Vicdanı olan her insan benim gibi yapar. Bu kadın çocuklarıyla tek başına ne yapsın. Benim çocuğum olmadı, K.S.'nin çocuklarına çocuğum gibi bakıyorum, onları okutuyorum" diye konuştu.

Nazmiye Hemşire'nin desteğiyle ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden K.S. ise, "Komşularımız ve çevremizdeki insanlar bana 'kötü kadın' gözüyle bakıyor. Ceyhan'da kimse bizi istemiyor, buradan uzakta bir evde yaşamak, çalışarak çocuklarıma bakmak istiyorum. Nazmiye Hemşire'nin hakkını hiçbir zaman ödeyemem" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 16:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?