2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hemşireler Haftası kutlanıyor

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR

Ebe ve Hemşireler Haftası Adana’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vali İlhan Atış, ebe ve hemşirelerin özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu zor bir görev olduğunu söyledi.

Vali İlhan Atış, hafta nedeniyle Dr. Aşkım Tüfekçi Adana Devlet Hastanesi Başhemşiresi Sevilay Özdemir ile bir grup hemşireyi makamında kabul etti. Vali Atış, kutsal bir görev ifa eden ebe ve hemşirelerimizin günü ve haftasını kutladı. Vali Atış, mesajında şöyle dedi:

“Ebe ve Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Ebe ve Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Sevgiden, şefkatten, disiplinden uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir; çünkü ebe ve hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Ebe ve Hemşirelerimizin yaptıkları hizmetlerin kutsallığı ölçüsünde insan sevgisiyle dolu olan bu mesleğin sağladığı manevi hazzın, eşsiz güzellikte olduğunu belirtmek istiyorum.”

 

KUTSAL MESLEK

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik de hemşirelik ve Ebelik mesleğinin; bireyi doğumundan ölümüne kadar olan süreçte, sağlık ve hastalık halindeki konumu ile, anlamaya ve yardım etmeye temellendirildiğini söyledi. Kemik, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hemşireler ve Ebeler, Ulusal Sağlık Reformu hedef ve ilkelere ulaşmada, kilit personel olarak rol oynamaktadırlar. Sağlık personelinin %60’ını oluşturan ebe ve hemşirelerin, bu beklentiyi karşılayabilmeleri için, mevcut rollerinin genişletilmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu değişiklikleri sağlayacak en güçlü araç ise, eğitimdir. Eğitimin, topluma kaliteli sağlık hizmeti sunumunda ve hasta bakım hizmetlerinin verim ve kalitesini artırılmasında, bilimsel ve teknolojik gelişmelere ve değişikliklere uyum sağlayacak, çağdaş bir düzeyde olması gerekmektedir.

Hemşire ve ebelerimiz, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumunda ve gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunumunda, çok önemli görevler üslenmektedirler. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek, halkın sağlığının korunmasında ve geliştirilmesinde büyük bir rol üslenmektedirler ve sağlığa hizmet etmektedirler."

 

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ebelik ve Hemşirelik Haftası nedeniyle, Sağlık Bakanlığı, Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve özel hastanelerde görev yapan hemşire ve ebeler bugün Atatürk Anıtı’nda toplandı. Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Müdür yardımcıları, Şube Müdürlerinin de katıldığı topluluk, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından kurumlar adına Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Dr. Aşkım Tüfekçi Adana Devlet Hastanesi Başhemşiresi Sevilay Özdemir yaptığı konuşmada ebe ve hemşireliğin önemi dile getiren bir konuşma yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı da Atatürk Anıtı’nda, hemşireler için günün sevilen şarkılarını seslendirdi.

Öte yandan, Çukurova Üniversitesi Hipokrat Salonu’nda da ebelik ve hemşirelik hastası nedeniyle bir toplantı düzenlendi. Ç.Ü Ebelik ve Hemşirelik Bölümü adına Uz. Hemşire Hatice Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behnan Alper, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve Vali yardımcısı Adem Yılmaz da günün önemini belirten birer konuşma yaptılar.

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 12:47:04
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 13:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?