4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hemşirelere hizmet içi eğitim

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanlığı'nın işbirliği ve katkılarıyla devlet hastanelerinde görev yapan hemşireler hizmet içi eğitimden geçiriliyor.

Ulusal Sağlık Reformu hedef, ilke ve stratejileri doğrultusunda, hemşirelik hizmetlerinde güvenirlik, kalite ve verimliliğin arttırılması, performans yükselterek çalışanların motive edilmesi ve 1992 yılından bu yana, Bakanlığa bağlı Adana'daki yataklı tedavi kurumlarında yürütülmekte olan hizmet içi eğitim hizmetlerinin kurumsallaşmasının sağlanması, ebe- hemşire ve sağlık memurlarına yönelik olarak sürdürülmekte olan “Hizmet İçi Eğitim Programları”nın daha aktif  hale getirilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanlığı'nın işbirliğinde hazırlanan ve uygulamaya konulan, 2009 yılı hizmet içi eğitim programının ilki, Dr. Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesinde gerçekleştirildi. 38 hemşireye “İlaç Uygulamalarında Hemşirenin Sorumlulukları” konusunda hizmet içi eğitimi verildi

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatma Bozkurt, modüler eğitim yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen bu eğitimlerin daha sonra eğitim hemşireleri aracılığıyla, hastaneleri de görev yapan diğer ebe, hemşire ve sağlık memurlarına da aktarılacağını söyledi. Bozkurt, kurumsal eğitim ihtiyaçları ve eğitim eksiklikleri dikkate alınarak planlanan ve her ay başka bir konuda ve başka bir hastanede konunun uzmanları tarafından gerçekleştirileceğini ve söz konusu eğitimlere yıl boyunca devam edileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 11:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?