2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Henüz 7 yaşında, 11 kişiyi doyuruyor!

Adana'da 7 yaşındaki Feride, 11 kişilik ailesinin iftarlık yemek ihtiyacını karşılamak için her gün aş evi önünde kuyruğa giriyor.

Merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından her gün bin 300 kişiye aş evinde iftar yemeği dağıtılıyor. Yoksul vatandaşlar iftar yemeğini alabilmek için saatler öncesinden kuyrukta beklemeye başlıyor.

Genellikle kadın ve erkeklerin ellerindeki kaplarla beklediği yemek kuyruğuna giren Feride Yiğit de, buradan verilen ekmek ve sıcak yemeği 11 kişilik ailesine götürüyor.
Maddi imkanlarının kötü olmasından dolayı ailesinin kendisini bu yıl okula gönderemediğini söyleyen Feride, babası Cemal Yiğit'in borçlarını ödeyebilmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yaptığını, diğer kardeşlerinin ise tarlada çalıştığını belirterek, "Aşevinden her gün ekmek ve yemek almak bana kaldı" dedi.

9 kardeş olduklarını, annesi ve yengesi ile birlikte 11 kişi aynı iki odalı bir evde yaşadıklarını belirten Feride, "Kardeşlerimden 4'ü okula gidiyor. Ben de bu yıl okula gidecektim ama maddi imkanımız olmadığı için çanta, defter, kalem, okul önlüğü ve ayakkabı alamadık. Yoksul olduğumuz için okula gidemedim. Ben böyle yoksul yaşamak istemiyorum, okuyup memur olmak istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?