29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Hep ustalarıma özendim dedi, ödülü aldı

14. Altın Koza Film Festivali kapsamında bu yıl 2.'si düzenlenen "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" ödülü bu kez ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'e verildi. Ödül geçen yıl ilk kez sinema sanatçısı Kadir İnanır'a verilmişti. 


Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ödül törenine çok sayıda sanatçı ve davetlinin katılması izdihama yol açtı. Davetliler salonun ikinci katını da tıklım tıklım doldururken, salona gelen Hülya Koçyiğit ve diğer ünlü sinema sanatçıları ayakta alkışlandı.
Ahmet Selçuk İlkan'ın sunuculuk yaptığı ödül töreninde hayli heyecanlı görülen Koçyiğit, adının ilk anonsunda sahneye gitmek üzere yerinden kalkınca, sunucu Ahmet Selçuk İlkan'ın uyarısı üzerine izleyicileri selamlayarak yerine döndü. 


Hülya Koçyiğit'in filmlerinden kesitler izlenen sinevizyon gösterisinden sonra ödülünü vermek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak sahneye çağrıldı. 


Başkan Durak, festivale katılan sanatçılara teşekkür ederken, Adanalılar'ın çok sevdiği sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'i de "fahri hemşeri" ilan etti. Alkışlarla sahneye gelen Hülya Koçyiğit, "fahri hemşehrilik" teklifini "Gurur duyarım" diyerek kabul etti. Durak, "Bir Usta Oyuncu" ödülünü alkışlar arasında verirken, bir teşekkür sertifikası ile bir de altın kaplama vazo hediye etti. 


Koçyiğit de, "Sevgili hemşehrilerim" dediği Adanalılar'ı sahnede diz çökerek selamlarken, "Oyuncu olarak çok fazla ödül aldım. Bunların hepsi birbirinden değerli, mutluluk verici, beni yaşatan, daha da iyiyi yapmaya yönlendiren takdirlerdi. Ancak inanın ilk kez çok ciddi anlamda aşırı heyecanlıyım. Bugün bana verilen bu paye benim yıllarca gözlediğim, izlediğim, peşinden koştuğum, eserlerini okuduğum, filmlerini seyrettiğim, oynadığım filmlerinde kendimi beğendirmeye çalıştığım hep ustalarımdı. Hep ustalarıma özendim, onlar gibi saygı değer olmayı, onlar gibi imrenilmeyi arzuladım. Bu akşam burada beni yetiştiren ustalarımı görüyorum. Yetiştirdiğiniz bir çırağa ustalık payesi veriliyor. Usta olmak öyle kolay iş değil. Bunun için yürek ister, çaba ister, istikrar ister ama her şeyden çok mesleğini gerçek anlamda sevmek ve insana saygı duymak, insan gibi insan olmayı becerebilmek gerekir. Ben bu takdirlere layık olduğum için hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi. 


Koçyiğit, salonda kendisine yöneltilen sorulara da cevap verirken, torunlarının da kendisi gibi sinema sanatçısı olmaktan çok, sporcu olmak için çalıştıklarını söyledi. Koçyiğit, tören sonrası sanatçı dostlarıyla kucaklaşarak ödül sevincini paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 07:27:57
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 07:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?