4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Her canlının yaşam hakkı kutsaldır'

Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek, her canlının yaşama hakkının kutsal olduğunu belirterek, "Yüzyılımız, 'insan hakları' ile birlikte 'hayvan haklarının' da geliştiği ve yayılacağı bir yüzyıl olacaktır" dedi.

Erbek ve yönetim kurulu üyeleri Doğayı ile Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Hayvan Barınağını ziyaret etti. DOHAYKO yöneticilerinden barınakla ilgili bilgiler alan Erbek, herkesin tutumunun hayvanların haklarına saygı temelinde olması gerektiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu ve her canlının da sağlıklı, dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu hatırlatan Erbek, “Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Çağdaş, sosyal ve hukuka bağlı bir toplumun en belirgin niteliği, bir parçası olduğu doğanın insanı tamamlayan diğer parçalarına özenli, sevecen bir ilgi göstermesidir" dedi.

21. yüzyılda insani nitelikleri yüksek bir toplumun, sahipsiz hayvanlara kayıtsız kalamayacağını vurgulayan Erbek, "Yüzyılımız 'insan hakları' ile birlikte 'hayvan haklarının' da geliştiği ve yayılacağı bir yüzyıl olacaktır. Düşkün ve sahipsiz hayvanları, tedavi etmek, kısırlaştırarak, aşılayarak yeniden özgürce yaşamlarını sağlamak uygar insan olmanın bize yüklediği bir görev olduğu gibi, toplum sağlığını korumanın da gereğidir. Devlet ve toplum, sahipsiz hayvanların ortak sahibi olmalıdır“diye konuştu. Hayvan barınağının, 1500 sahipsiz hayvanın tedavi edildiği, barındırıldığı örnek bir tesis durumuna getirildiğini görmekten mutlu olduğunu söyleyen Erbek, “Adana'da böylesine güzel bir çalışma olması beni onurlandırdı. Hayvan barınağını örnek bir tesis düzeyine getiren DOHAYKO'ya sahipsiz hayvanlara yiyecek ve ilaç yardımlarını esirgemeyen kişilere ve kuruluşlara teşekkür ederim. Adana Barosu olarak her zaman sizlerin yardımınıza hazırız” diye konuştu.

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da faaliyetlerinin 24 saat sürdüğünü barınaktaki kedi, köpek, kuş türlerinden 1500 hayvan olduğunu ifade ederek, “Adana’da hayvanseverlerin ilgisiyle bu barınağı ayakta tutabiliyoruz. Çok külfetli ama bir o kadar da kutsal bir görev. Adana Baromuza da bize destek olacaklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyarette, Adana Barosu Saymanı Av. Veli Küçük, Çevre ve Kent Komisyonu Başkanı Av. Çetin Berköz de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:00:41
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 12:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?