2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Herkesi kurtardı, O öldü!

EVLATLARINI KURTARIRKEN CANINDAN OLDU

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı sahil beldesi Tuzla'ya tatil için giden bir aile, topluca denizde yüzerken karşıdan vuran şiddetli dalga sonucu boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

54 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet Şekeroğlu, suda çırpınan üç çocuğu ile iki akrabasını kurtarabilmek için canını feda etti.

Olayda Şekeroğlu'nun 18 yaşındaki yeğeni Mustafa Şekerli de hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Barış Mahallesi'nde oturan Şekeroğlu ailesi, hafta sonu tatili için Tuzla'ya gitti. Mehmet Şekeroğlu, eşi, üç çocuğu ve ziyaretine gelen iki yeğeni ile denizin keyfini çıkarmaya başladı. Öğleden sonra zaman zaman boyu iki metreyi bulan dalgalar arasında yüzüp, şakalaşan Ertuğrul (24), Meryem (21), Hamide (16) Şekeroğlu kardeşler ile Konya'dan gelen kuzenler Mustafa Şekerli (18) ve Nurgül Çamlı (22) birden imdat çığlıkları atarak yardım istedi. Nurgül Çamlı, kıyıya yanaşmayı başarırken, çocuklarının boğulduğunu gören 54 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet Şekeroğlu, onların bulunduğu yöne kulaç atarak evlatlarını kurtarmak istedi.

Hızla yüzen Mehmet Şekeroğlu, suda çırpınan büyük oğlu Ertuğrul ve lise öğrencisi Hamide'yi sığ bölgeye doğru çekmeyi başardı. Plajdaki vatandaşlar da Meryem Şekeroğlu'nu dalgaların arasından çekip aldı. Lise öğrencisi Mustafa Şekerli boğularak hayatını kaybederken, nefes nefese kalan Mehmet Şekeroğlu da, boyuna kadar gelen su seviyesine ulaştıktan sonra yığılıp kaldı.

Çocukları ve yeğenlerini kurtarmak için yoğun çaba sarf eden Mehmet Şekeroğlu, kıyıya çıkartılıp bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Denizden çıkartılan Ertuğrul Şekeroğlu, Hamide Şekeroğlu ile Nurgül Çamlı ambulanslarla hastaneye kaldırıldıktan sonra gerekli tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Mehmet Şekeroğlu ile Mustafa Şekerli'nin cenazeleri ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kocasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Raziye Şekeroğlu (53), "Eşimde kalp hastalığı yoktu. İyi de bir yüzücüydü. Neden öldüğünü bilmiyorum. Otopsi sonucu gelmeden kesin ölüm nedeni belli olmayacak. Ambulans Adana'dan geleceği için bizde pikap türü bir araca eşimi bindirip götürdük" dedi.

Suyun içinde ölüm tehlikesi yaşayan ve babası sayesinde hayata tutunan Hamide Şekeroğlu, olanları şöyle anlattı:

"Ağabeyimle denizde yüzüyorduk. Ayağımız yere değiyordu. Bir an dalga geldi. Dalgadan sonra ben zıpladım. O anda ayağımız yerden kesildi. Çukura düştük. Ağabeyimle birlikte suya kapıldık. Boğulmaya başladım. Babam geldi, beni kurtarmaya çalıştı. Elimden tutup beni çekti. O an babam aniden durdu. Babama baktığımda babam ölmüştü. 'Baba ses ver' dedim. Yüzüne baktığımda gözleri kaymış ve kızarmıştı. Su yutmuştu. Önümde de kuzenim Mustafa vardı."

Ertuğrul Şekeroğlu ise, "Baygınlık geçirmiştim. Olay çok ani gelişti, kardeşimle el ele duruyorduk. Büyük bir dalga geldi. Ayağımız yerden kesildi. Kardeşim çırpınmaya başladı. Onu kurtarmaya çalıştım. Sonra babam yanımıza gelip, ikimizi kurtarmaya çabaladı. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

EVLATLARINI KURTARIRKEN CANINDAN OLDU
EVLATLARINI KURTARIRKEN CANINDAN OLDU
EVLATLARINI KURTARIRKEN CANINDAN OLDU
EVLATLARINI KURTARIRKEN CANINDAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2011 Cuma 17:12:00
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 11:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?