2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Herşey kızları için

Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 11 aydır tedavi gören lösemi hastası 11 yaşındaki Gülcan Baydil'in anne ve babası, Kurban Bayramı'ndan sonra yeni yıla da inşaat halindeki otoparkta kurdukları karton çadırda girdi.


Adana Balcalı Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Gülcan Baydil'in annesi Binevşe (47) ve Babası Hülki Baydil (45), 38 gündür hastanenin inşaat halindeki otoparkında kudukları çadırda konaklıyor. Baba Hülki Baydil, 11 çocuğunun olduğunu, Gülcan Baydil'in 4. sınıfa gitmesi gerekirken aniden hastalanarak lösemi hastası olduğunun anlaşıldığını ve tam 11 aydır Şanlıurfa ve Adana arasında mekik dokuduklarını belirtti. Çoğu zaman da uzun süreli olarak Adana'da kalmak zorunda kaldıklarını kaydeden Baykil, bu zaman diliminde de inşaat halindeki otoparkta karton çadırda kaldıklarını söyledi.


Baydil Adana'ya gelmelerinin üzerinden 38 gün geçtiğini anlatarak, "Soğukta karton çadırda kalmak zorundayız. Kızım hastalandıktan sonra işsiz kaldım. Gidiş-geliş ve diğer masrafları karşılayamayınca hastanenin inşaat halindeki otoparkını kendime adeta ikinci ev yaptım. Otele verecek param olmadığı için otoparkta kalmak zorundayım. Ancak kızım için herşeyi yapmaya hazırım" dedi. Kurban Bayramı'ndan sonra yeni yıla da otoparktaki karton çadırda girdiklerini vurgulayan Baydil, "Dünyada herkes eğlenirken, ben kızımın iyileşmesi için buradayım. Benim eğlencek param da yok zaten. Yeni yılda kızım iyileşsin başka birşey istemiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 06:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?