4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Heyecanlı bekleyişte geri sayım

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 8 yıl aradan sonra bu yıl 12.’si düzenlenen Altın Koza, Kültür, Sanat ve Film Festivali etkinlikleri, 31 Mayıs Salı günü, protokol, sanatçı ve jüri üyelerinin katılımıyla Atatürk Parkı’nda düzenlenecek törenle başlayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Cinemax salonları ile Ariplex Cemalpaşa salonlarında uzun ve kısa metrajlı film gösterileri yapılırken, Adana’daki çeşitli parklarda da bando gösterileri sunulacak. 15.30-17.00 saatleri arasında İstanbul’dan gelecek sanatçı ve medya mensupları Adana Havalimanı’nda karşılanacak.

Saat 19.00’da Merkez Parkı’nda havai fişek gösterileri düzenlenecek, Merkez Parkı Amfi Tiyatro’da Adanalı pop-rock grupları konserleri gerçekleşecek. Ahmet Selçuk İlkan’ın sunuculuğunda Demir Demirkan konseri düzenlenecek. Aynı akşam saat 20.30-22.15 saatleri arasında Cinemax salonlarında festival açılışı, 1997 yılında gerçekleştirilen 11. Altın Koza Film Festivali’nde "En İyi Film Ödülü" başta olmak üzere Zeki Demirkubuz’a "En iyi Yönetmen", Haluk Bilginer’e "En İyi Erkek Oyuncu", Derya Alabora’ya "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandıran "Masumiyet" filmiyle gerçekleştirilecek. Ayrıca İbrahim Demirel’in "Sinemayı Yazanlar-1" sergisi ve kokteyli sanatseverlere sunulacak.

"SİNEMA SANATÇILARI YARARINA KONSER"

Festivalin ikinci günü saat 16.30’da "Sevgi Korteji Yürüyüşü" gerçekleşecek. Türk sinemasının ünlü isimleri ile diğer konuklar, yürüyüşle ve üstü açık araçlarla Adana halkını selamlayacak.

Festival süresince sinema salonlarında film gösterimleri devam ederken, pop müziğin ünlü ismi Sertab Erener, 1 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’da Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu’nda sinema sanatçıları yararına konser verecek. Sertab Erener konserde, 3.5 yıl aradan sonra çıkardığı 2005 albümünden şarkıları ilk kez Adanalı hayranlarına söyleyecek. Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve festival konuklarının katılacağı konserin tüm geliri sinema sanatçılarına bağışlanacak.

Leman Sam, Faruk Tınaz gibi ünlülerin de konser vereceği etkinlikte ayrıca, Aşık İmami, Aşık Hacı Karakılçık, Aşık Doğancan, Aşık Mahsuni, Ali Şenozan, Ozan Osman Akçay, Hakkı Tanrıkulu, Ozan Kaderi, Hıdır Aydın, Hilmi Şahballı gibi isimler de müzik ziyafeti çekecek. Sinema sanatçıları ile sinema yazarları çeşitli okullarda söyleşilere katılacak, imza günleri düzenleyecek.

"14 FİLM YARIŞACAK"

Altın Koza Film Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 14 film yarışacak.

Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay’ın yönettiği "Anlat İstanbul", Biket İlhan’ın yönettiği "Ayın Karanlık Yüzü", Teoman’ın yönettiği "Balans ve Manevra", Atıf Yılmaz’ın yönettiği "Eğreti Gelin", Ercan Durmuş’un yönettiği "Gece 11.45", Ferdi Eğilmez’in yönettiği "Hababam Sınıfı Askerde", Yavuz Özkan’ın yönettiği "Hayal Kurma Oyunları", Ümit Elçi’nin yönettiği "Hoşgeldin Hayat", Ali Özgentürk’ün yönettiği "Kalbin Zamanı", Reha Erdem’in yönettiği "Korkuyorum Anne / İnsan Nedir ki?", Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği "Meleğin Düşüşü", Mert Baykal’ın yönettiği "Pardon", Uğur Yücel’in yönettiği "Yazı Tura" ve Erden Kıral’ın yönettiği "Yolda" isimli filmleri Altın Koza için yarışacak.

Yarışmanın jüri üyeliğinde ise senarist Ahmet Soner, yönetmen Aydın Sayman, sinema eleştirmeni Burçin Yalçın, kurgucu İsmail Kalkan, sanat yönetmeni Mira Civelek, müzisyen Murat Hasarı, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncu Nur Sürer, akademisyen Oğuz Onaran, görüntü yönetmeni Paşa Gündoğdu ve oyuncu Şemsi İnkaya yer alacak.

"HİSAR KISA FİLM SEÇKİLERİ DE ALTIN KOZA’DA"

Hisar Kısa Film Seçkisi ve 4 belgesel film, Adana’da düzenlenecek olan Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali’nde sinema severlerin beğenisine sunulacak.

18-22 Nisan tarihleri arasında ilki düzenlenen Hisar Kısa Film Festivali’nde "En İyi Filmler" arasında yer alan Fatih Kızılgök’ün "Toz", Seyfi Toraman’ın "Apartman", Ozan Açıktan’ın "Marlis", Ozan Adam’ın "Bir Olayın İnfazı Aleyhine Tutanağın İki Adı" ve "Kırık Plaklarla Dolu Bir Bavul", Didem Erayda’nın "Ziyaret", Mengüç Tarısen’in "Teresa", Ayşim Türkmen ve Erkin Peprek’in "Kapital İstanbul", Övgü Gökçe’nin "Uyku Sonra", Orhan Eskiköy ve Pınar Yıldız’ın "Sürgün" ile Vedat Özdemir’in "Eceba" adlı filmleri gösterilecek.

Belgesel film gösteriminde ise Süha Arın’ın "Şairler ve Evleri", Artem’in "Ebru Sanatı", Konsept Film’in "İçimizden Bir Yunus", Arslan Kaçar’ın "Hasankeyf" adlı eserleri yer alıyor.

Adana, sinema ve müzik etkinliklerine sahne olurken, festival töreni 4 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek. Törenin sunuculuğunu Halit Kıvanç ile Ayşenur Yazıcı üstlenecek. Festival 5 Haziran Pazar günü sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:10:41
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?