3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Heykeltıraşlar maharetlerini gösteriyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü, Balcalı Sağlık Hizmetleri ve Eğitimi Geliştirme Derneği ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nün katkılarıyla düzenlenen "Çukurova Üniversitesi 1. Taş Heykel Sempozyumu"nda eserler şekillenmeye başladı.

15 Eylül'de başlayan ve 5 Ekim'e kadar devam edecek sempozyumda heykeltıraşlar, kendilerine ayrılan alanda çalışmalarını sürdürürken, taşlar yavaş yavaş şekil almaya başladı.

Sanatçılar Malik Bulut, Ayla Turan Tan, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. Mümtaz Demirkalp, Bilkent Üniversitesi Mimarlık Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden Doç. Dr. Ercan Sağlam, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden Doç. Dr. Birnur Eraldemir ve Doç. Dr. Suat Karaaslan, Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Öğretim Görevlisi Varol Topaç'ın çağrılı sanatçı olarak katıldığı sempozyumda, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de uygulama imkanı buluyor.

Çukurova Üniversitesi 1. Taş Heykel Sempozyumu sonunda ortaya çıkacak eserler, üniversite yerleşkesinde oluşturulacak bir açık hava müzesinde sergilenecek.
Doç. Dr. Suat Karaaslan, geçen yıl Adana Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte gerçekleştirdikleri Taş Heykel Sempozyumu'nu bu yıl ÇÜ Rektörlüğü ve Balcalı Sağlık Hizmetleri ve Eğitimi Geliştirme Derneği'nin katkılarıyla düzenlediklerini ifade ederek, sempozyumun; sanatseverlere heykellerin ortaya çıkarılışını izleme inkanı sunduğunu, üniversitenin estetiğine katkı koyduğunu, ayrıca öğrencilerin uygulamayla görsel kültürlerini artırma imkanı sağladığnı belirtti.

Heykeltıraşların çalışmalarını yerinde inceleyerek, eline aldığı çekiçle taşa şekil veren ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da, sempozyum sonunda ortaya çıkacak eserlerin, üniversite yerleşkesinde oluşturulacak bir açık hava müzesinde sergileneceğini kaydetti.

Heykellerin ana malzemesi olarak Kozan yöresi taş ocaklarından seçilen Toros beji kullanıldığını ifade eden Akınoğlu, şunları söyledi:

"Bu nedenle sempozyum, yöre taşlarının artistik-plastik olanaklarının araştırılmasına önemli bir katkı yapmaktadır. Ayrıca taşı biçimlemeye yönelik teknolojiyi araştıran ve üreten kurumların kendi ürünlerini denemelerine fırsat oluşturmaktadır."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?