2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Hibe kredi proje eğitimi başladı

HİBE KREDİ PROJE EĞİTİMİ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanlığı’nın organizesiyle gerçekleşen hibe kredi proje eğitimi semineri başladı. Seminerde Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Recai Kuş, hibe proje hazırlanması konusunda bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen seminerde konuşan Strateji Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak, bu çalışmanın katılımcılar için kişisel gelişim aracı, belediye için ise bir üretim aracı olacağını söyledi. Bilginin en değerli sermaye olduğunu ifade eden Altıparmak, insanların ve toplumların gelişmesinin öğrenmelerine bağlı olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Strateji Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak, daha sonra şunları söyledi;

“AB’ye üyelik sürecinde, yerel yönetimlerle ilgili müzakerelerde yol haritası oluşturacak Kent Gelişim Stratejisi (KENTGES) ve 9. kalkınma planındaki öncelikler de “Öğrenen Şehir” modelini destekler niteliktedir. Büyükşehir Belediyesi bu süreçleri hızlı bir şekilde geçmek adına “Ortak Akıl” fikri ile ilimizdeki tüm aktörlerin katılımı ve koordinasyonunu sağlayacak bir strateji geliştirmiş, ilk olarak her türlü hibe ve fonlardan yararlanarak öz kaynaklarını ve hizmetlerini geliştiren, bu konuda topluma balık tutmayı öğreten, gençlere yeni ufuklar açan, dezavantajlı kesimlerin sosyal uyumunu sağlayacak her türlü projeyi üretecek bir birim oluşturmuş ve personelini yetiştirmek üzere bu kursu düzenlemiştir.”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yönetim olarak yeni gelişmelere her zaman açık olduklarını ifade ederek, bu nedenle Dünya Bankası ile Çukurova Kalkınma Ajansı kredilerinden yararlanabilmek amacıyla Strateji Geliştirme Dairesi’ne bağlı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü kadrosunu güçlendirdiklerini yineledi. Aldırmaz, güçlendirilen Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün Adana’nın önünü açacak hibe kredileri alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Recai Kuş da, hibe kredi projesi hazırlanması konusunda katılımcılara detaylı bilgi verdi. Bugün başlayan seminer yarın sona erecek.

HİBE KREDİ PROJE EĞİTİMİ BAŞLADI
HİBE KREDİ PROJE EĞİTİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 12:20:04
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 18:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?