4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Hijyenik okullara 'Beyaz bayrak'

Adana'da 6 okula Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "beyaz bayrak" verildi.

Okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere ulaşması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafında başlatılan "beyaz bayrak" ve sertifika uygulaması Adana'da da başladı. Okul sağlığının iyileştirilmesinin teşvik edilmesi için okulu hijyen konusunda başarılı olan okullara "beyaz bayrak" verilecek.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, yaptığı açıklamada, bu amaçla ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği "Okul Sağlığı Denetim Formu" hazırlandığını vurgulayarak, "Söz konusu formda okul çevresi, okul içi-idari hizmet birimleri, eğitim-öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılıyor. Yapılan denetim sonucunda 90 ve üzeri puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak veriliyor. Bu kapsamda okullarımıza beyaz bayrak dağıtımına başladık" dedi.

Büyükfırat, Adana'da 6 okulun "beyaz bayrak" sahibi olduğunu belirterek, "Her geçen gün okul standartları yükselen ilimizde beyaz bayrak alan okullarımızın sayıları da yükselmektedir. Her biri kendi alanında Adana'nın en iyisi olan Şoförler Odası Anaokulu, Güzelyalı İlköğretim Okulu, Özel Minik Serçe Anaokulu, Piri Reis Anadolu Lisesi, Sungurbey Anadolu Lisesi, Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi de beyaz bayraklarını aldı" dedi.

Beyaz bayrak alan Şoförler Odası Anaokulu Müdürü Lütfiye Kılavuz, okullarının 4-6 yaş arası çocukları kapsadığını, bu nedenle hijyen konusuna gerekenden daha fazla önem verdiklerini belirterek, "Okulumuz ilköğretim olsa bile doğamız gereği hijyene çok önem veriyoruz. Çünkü hijyen olmayan ortamda her türlü mikrop barınır. Bu da çocukların sağlıksız bir ortamda eğitim almasına neden olur. Ama biz hijyen bir ortamda sağlıklı bir şekilde eğitim veriyoruz. Milli eğitim müdürünün elinden de beyaz bayrak aldığımız için çok mutluyuz. Biz zaten sağlıklı bir okulduk. Ancak şimdi bu tescillenmiş oldu" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 16:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?