2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

HiltonSA'ya grev kararı asıldı

Adana HiltonSA Oteli'nde örgütlü DİSK'e bağlı Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçi Sendikaları (OLEYİS) üyesi çalışanlar, otelin personel girişine grev kararı astı.

Otel bahçesinde toplanan yaklaşık 200 çalışan, sloganlar atarak HiltonSA giriş kapısına kadar yürüdü.

Giriş kapısının önünde çalışanlar adına açıklama yapan OLEYİS Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ali İhsan Artut, Sabancı Holding'in sahibi olduğu Adana HiltonSA ile yürüttükleri toplu iş sözleşmesi sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

Artut, hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağının 15 Mayıs 2008 tarihinde işveren tarafına iletildiğini, ancak bütün olumlu uzlaşmacı tavırlarına rağmen işverenin
uzlaşmadan yana olmadığını savunarak, "Daha sonra görüşmeler tarafsız arabulucular nezaretinde devam etmiştir. Ancak yine de anlaşma sağlanamamış, grev aşamasına gelinmiştir" dedi.

İşçilerin 7 yıldır güleryüzlü ve özverili hizmetine devam ettiğine dikkati çeken Artut, şunları kaydetti:

"İşvereni, Adana HiltonSA çalışanlarının sendikal haklarına ve emeklerine saygı göstermeye davet ediyorum. Bu özverili çalışmanın sonucunda insanca yaşayacak bir ücret, insan onuruna yakışan iş güvenliği ve diğer sosyal hakları istiyoruz. Bizler Anayasa'nın ve yasaların bize verdiği hakkımızı kullanarak işverenle veya yasal temsilcileriyle müzakere edilerek imza altına alınacak bir toplu iş sözleşmesi yapmaya çalışıyoruz."

Konuşmanın ardından sloganlar atarak personel girişine giden Artut ve çalışanlar, grev kararını personel girişine astı. Grev kararının asıldığı günden itibaren 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamazsa HiltonSA çalışanları greve gidecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 08:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?